torstai 16.7.2020 | 03:34
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Seikkailugolf aukesi Hiekkasärkillä – "Tänne ei tarvitse green cardia"

Seikkailullinen golfpaikka on saanut innoitusta Ruotsista ja Tanskasta

Aleksandra Kunnas
Ti 30.6.2020 klo 19:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Seikkailugolf on auennut Hiekkasärkillä Jukuparkin yhteyteen. Seikkailugolfissa on 18 golfrataa ja seikkailullisia esteitä, jotka tekevät golfaamisesta normaalia aktiivisempaa.

– Seuraamme, mitä maailmalla tapahtuu turismin saralla. Tämä on ensimmäisiä seikkailugolfpaikkoja Suomessa, kertoo Jukuparkin ja Seikkailugolfin puistojohtaja Stephan Kristiansson.

Ravintola Kompassi on ollut auki jo muutaman viikon ja Seikkailugolf on viimeistä silausta vaille valmis. Alueelle on tulossa vielä kalastajalaiva, johon on tarkoitus laittaa muutama ravintolan asiakaspaikoista sekä baaritiski. Viikon loppuun mennessä golfkentälle valmistuu myös seikkailullinen vesieste, jonka yli golfaajan on hilattava itsensä lautalla.

– Tämä on kalajokisille, kommentoi Stephan Kristiansson golfradalla olevaa Kalajoki-samppanjapulloa.
Aleksandra Kunnas

Seikkailugolfin piti alun perin aueta jo kesäkuun alussa, mutta koronakriisi sotki suunnitelmat. Ruotsalainen rakennusyritys ei saanut työntekijöitä rajan yli Suomeen ja rakennusmateriaalit jäivät jumiin Kyprokselle. Kristiansson kertoo, että paikasta tuli nätimpi ja hienompi kuin mitä hän osasi odottaa.

Kristiansson viettää talvet Turussa ja kesät Kalajoella. Hän pääsee viettämään lomaa vasta kesänsesongin jälkeen, ja silloin hän aikoo ”ottaa lungisti”.

– Kun pääsee mökille, saunaan ja uimaan pari kertaa, se on balsamia se.

#