tiistai 14.7.2020 | 06:22
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Peruuntunut Bimmerparty ei aiheuttanut tehtäviä poliisille lauantainakaan – Mahdollinen häiriökäyttäytyminen huoletti poliisia, tapahtumajärjestäjä toivoi harrastajilta malttia

Anu Jylhä
La 27.6.2020 klo 09:51 | päivitetty su 14:01

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Kalajoen Bimmerparty olisi järjestetty tänä viikonloppuna, mutta se jouduttiin perumaan muiden isojen kesätapahtumien tavoin. Oulun poliisilaitos oli kuitenkin aiemmin saanut vihiä, että osa autoharrastajista olisi kokoontumassa Hiekkasärkille tapahtuman peruuntumisesta huolimatta.

Lauantaiaamuna Oulun poliisista kerrottiin, että perjantai-ilta oli sujunut Kalajoella häiriöittä eikä ilmoituksia häiriökäyttäytymisistä tai muista ongelmista tullut poliisin tietoon.

Niin ikään lauantai oli sujunut rauhallisesti.

– Illan aikana oli yksi törkeä liikenneturvan vaarantaminen, mutta se ei suoraan johtunut kyseisistä autoharrastajista, kerrottiin Oulun poliisista sunnuntai-iltapäivänä.

Poliisi oli varautunut viikonloppuun isommilla resursseilla, sillä tapahtumaan on aiemmin liittynyt joissain tapauksissa häiriökäyttäytymistä tieliikenteessä, kuten kaahailua.

Lisäksi voimassa ovat vielä yleiset koronarajoitukset, joiden mukaan kokoontumisrajoitus sisätiloissa on 50 henkeä ja ulkotiloissa 500 henkeä erityisjärjestelyin ja turvallisuusohjeita noudattaen. Kokoontumisrajoitukset poikkeavat siis yleisötapahtumien rajoituksista, jotka sallivat yli 500 hengen yleisön erityisjärjestelyin.

Tapahtuman järjestäjä toivoi torstain Facebook-päivityksessään harrastajien käyttäytyvän viikonloppuna sääntöjen mukaan. Järjestäjä myös muistutti, ettei se olisi vastuussa yksittäisten ihmisten teoista.

Tapahtuma on tavallisesti sijoittunut perjantaille ja lauantaille, joten poliisi ei enää sunnuntaina odota tapahtuvan mitään tapahtumaan liittyen.

Juttuun lisätty tietoja lauantain osalta klo 13.59

#

Kommentoi 1 Kommentti

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.