maanantai 25.5.2020 | 23:33
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kalajoen seurakunnan diakoniatyölle keräyslupa – Keräystuotto käytetään elintarvikkeiden, hygieniatuotteiden ja pesuaineiden jakamiseen apua tarvitseville kalajokisille

KS
Ma 18.5.2020 klo 15:42 | päivitetty ma 15:54

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Kalajoen seurakunnan diakoniatyö on saanut Oulun poliisilaitokselta pienkeräysluvan, joka mahdollistaa avun keräämisen kalajokisille avuntarvitsijoille. Diakoniatyön tavoitteena on pienkeräysluvan avulla antaa apua mahdollisimman monelle sitä tarvitsevalle.

– Yksinäisyys, huoli terveydestä ja toimeentulosta sekä pelko tulevaisuudesta on varjostanut tänä keväänä monen kalajokisenkin elämää, seurakunnan tiedotteessa todetaan.

Keräysaika on 19.5.-18.8. Keräystuotto käytetään elintarvikkeiden, hygieniatuotteiden ja pesuaineiden jakamiseen. Vapaavalintaisen summan voi lahjoittaa diakonian tilille FI7250990720116939.

Monet ovat jo auttaneet avuntarvitsijoita diakoniatyön kautta esimerkiksi elintarvikkeita lahjoittamalla.

– On ollut ilo pakata apua tarvitsevien ruokakasseihin diakoniavaroilla ostettujen elintarvikkeiden lisäksi näitä lahjoitettuja tuotteita.

Kaupoissa on ollut kevään ajan ruokakeräys, jota jatketaan mahdollisuuksien mukaan myös kesällä.

EU-ruokien jakoa jatketaan noin joka toinen viikko myös kesän ajan. Diakoniatyö tarvitsee jakopäivinä apua ruoan pussittamiseen. Riskiryhmään kuulumattomat voivat olla yhteydessä diakoniatyöntekijöihin halutessaan auttaa.

#