perjantai 5.6.2020 | 05:35
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Tulipalossa omaisuutensa menettäneille avustustempaus – "Otetaan kyllä kaikki apu vastaan"

Kalajokiseutu-lehti kerää diakoniatyön kautta avustuksia Make Seppälän perheelle

Hanna Parhaniemi
Pe 15.5.2020 klo 16:22

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Kalajokiseutu-lehti ja diakoniatyö haluavat auttaa viikko sitten rivitalon tulipalossa omaisuutensa menettäneitä. Kolmen huoneiston rivitalo syttyi palamaan perjantain ja lauantain välisenä yönä. Tulipalossa menehtyi yksi keski-ikäinen mies. Myöhemmin selvisi, että menehtynyt oli sytyttänyt palon tahallaan.

Make ja Katri Seppälä säilyivät tulipalosta hengissä Katrin tyttären kanssa, mutta he menettivät palossa lähes koko omaisuutensa. Maken poika asui kolmannessa huoneistossa ja myös hän menetti kaiken.

– Sohva ja sänky on nyt saatu. Yhdestä parturiliikkeestä oli tulossa verhoja ja mattoja. Pirttikalusto me saadaan tänään. Otetaan kyllä kaikki apu vastaan, mitä saadaan, Make sanoo.

Make ja Katri pääsivät muuttamaan tiistaina uuteen asuntoon. Vaatteet ja posliinitavaraa, kuten astioita saatiin pelastettua palaneesta kodista.

– Vaatteet ovat käyneet pesulan kautta ja vaikuttaisi siltä, ettei hajuja ole jäänyt. Vaimo on kerännyt enkelikoristeita, ne säilyivät, Make kertoo ja pohtii itkuun murtuen, olivatko perhettä ympäröineet enkelit syy siihen, että he selvisivät hengissä.

Maken ja Katrin sinnikkyyttä on punnittu, kun vanha koti ja omaisuus on mennyt. Myös se järkyttää, miten lähellä hengen menetys oli.

– Kyllä me kriisiapua haetaan, Make toteaa.

Kalajokiseutu ja diakoniatyö keräävät Makelle, Katrille ja Maken pojalle avustuksena tavaraa. Maken poika tarvitsee kaikkea mahdollista huonekaluista lähtien. Katri ja Make tarvitsevat esimerkiksi pyykkikoneen, leivänpaahtimen ja muuta elektroniikkaa, vielä puuttuvia huonekaluja ja tekstiilejä.

Diakoniatyö ottaa avustukset perille ja hoitaa ne eteenpäin. Yhteyshenkilönä toimii diakoniatyöntekijä Heli Heikkilä. Avustaa haluavat voivat ottaa valokuvan lahjoitettavista tavaroista ja lähettää kuvat Heikkilälle. Näin ei tule lahjoitusten suhteen päällekkäisyyttä, eikä perheelle kerry sellaista tavaraa, mitä he eivät tarvitse. Heikkilään voi ottaa yhteyttä puhelimitse (p.044 722 9023) tai sähköpostitse (heli.j.heikkila@evl.fi).

Myös Maken työnantaja KP Jakelu aikoo auttaa työntekijäänsä.

#