perjantai 29.5.2020 | 10:09
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Päivyri

Kalajokiseudun aprillipila: Kalajoelta risteillään pian Ruotsiin Suomen suurimmalla aluksella – 3000-paikkaista laivaa rakennetaan jo Turun telakalla

Luvassa eksoottisia risteilypaketteja, kuten uimista hylkeiden kanssa, jopa Suomipop-festivaalien järjestämistä suunnitellaan keskelle merta

KS
Ke 1.4.2020 klo 06:00 | päivitetty to 16:21

Kalajoelta pääsee jo vuoden päästä risteilemään Ruotsiin. Juuri päivitetyssä Marinan alueen Masterplanissa arktisten risteilyjen rapakon taakse uskotaan tuovan Hiekkasärkille satoja tuhansia turisteja.

– Kun Kalajoelle ei pääse junalla eikä lentäen, hyödynnetään sitten tätä meidän ainutlaatuista arktista merta, hehkuttaa risteilyjohtaja Matti Järvi.

Hänen tehtävänään on kehittää Kalajoen risteilymatkailua, joka on ollut tähän saakka aivan lapsenkengissä.

– Mutta nyt siihen tulee muutos. Olemme kehittänet niin erikoisia risteilypaketteja, että ne on kyllä kaikkien koettava!

Järvi paljastaa, että arktisilla risteilyillä on tarjolla muun muassa uimista hylkeiden kanssa.

– Ja talven arctic seal -risteilyillä pääsee rapsuttamaan kuutteja ja seuraamaan aitojen hylkeenpyytäjien toimintaa. Ja tietysti laivalla on iceboatspa sekä jäähiekkaranta,

Järvi lupaa, että keskellä merta tullaan näkemään myös niin kotimaisia kuin ulkomaalaisia tähtiartisteja.

– Olemme sopineet alustavasti, että Suomipop-festivaalit järjestetään ensi vuonna laivalla, hän paljastaa.

Kalajoen ja Skellefteån väliset risteilyt lähtevät aluksi Kalajoen satamasta, mutta ne siirtyvät Marinaan heti kun satama sinne valmistuu.

– Alunperin Marinaan oli tarkoitus tulla pelkkä vierasvenesatama, mutta se olisi käynyt kuitenkin heti liian pieneksi. Niinpä päätimme laajentaa sitä sellaiseksi, että sinne pääsee valtameriristeilijällä, Järvi kertoo.

Valtaisaa 3 000 hengen risteilyalusta, jossa on 15 kantta, rakennetaan jo Turun telakalla. Valmistuttuaan Arctic Sunshine -niminen laiva tulee olemaan Suomen suurin risteilyalus.

//Päivitetty 2.4.2020// Lisätty tieto, että kyseessä on Kalajokiseudun aprillipila.

#