perjantai 29.5.2020 | 09:31
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Osuuskauppa KPO joutuu sulkemaan Salen myymälän Kalajoen Rautiossa – Kiinteistö todettiin korjauskelvottomaksi

Arja Kangas
Ti 31.3.2020 klo 15:36 | päivitetty ti 15:45

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Osuuskauppa KPO joutuu sulkemaan Kalajoella Raution kylällä sijaitsevan Salen välittömästi. Myymäläkiinteistössä on ilmennyt kosteusvaurioita, jotka pakottavat sulkemaan myymälän heti.

Epäily vaurioista nousi esiin myymälässä käynnistettyjen perusparannustöiden yhteydessä. Kiinteistössä käynnistettiin epäilyjen ilmettyä välittömästi tutkimukset, joista viimeisimpänä saatiin tulokset sisäilman laadusta. Tutkimuksessa ilmeni, että sisäilman homeitiöpitoisuudet osoittautuivat korkeiksi.

Tulosten perusteella pyydettiin välittömästi vielä Kalajoen kaupungin terveystarkastajalta lausunto. Tämän lisäksi pyydettiin lausunto työterveyshuollon erikoislääkäriltä, jossa todettiin, että liiketilan sisäilma saattaa aiheuttaa terveydelle haittaa, ja että tiloissa työskentelyä ei tästä syystä suositella. Tutkimustulosten ja asiantuntijalausuntojen perusteella tehtiin välttämätön päätös myymälän sulkemisesta välittömästi. Rakennetutkimusten perusteella rakennus on korjauskelvoton.

– Raution Salen kolmelle työntekijälle tarjotaan töitä muista KPO:n toimipaikoista. Myymälän jatko näyttää epätodennäköiseltä. Olemme talven aikana selvittäneet myös mahdollisuutta uuden myymälän rakentamiseen ja vuokratiloihin siirtymiseen, mutta emme ole löytäneet taloudellisesti toimivaa yhtälöä. Nykyinen myymälärakennus on valitettavasti korjauskelvoton, toteaa Osuuskauppa KPO:n market -toimialajohtaja Antti Paananen.

– Tämä tilanne osuu mahdollisimman huonoon aikaan, kun koronavirusepidemia leviää ja lähimyymälöiden rooli huoltovarmuuden turvaamisessa on suuri. Tutkimustulokset ovat kuitenkin selkeitä, ja työntekijöiden sekä asiakkaiden terveys tärkeintä. Näin ollen jouduimme tekemään tämän raskaan päätöksen hyvinkin lyhyellä varoitusajalla, toteaa Paananen.

#