perjantai 29.5.2020 | 08:56
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

OYS:ssa ensimmäinen koronavirustartunta, jonka alkuperää ei pystytty selvittämään – Johtajaylilääkäri uskoo tautitapausten kasvavan lähiviikkoina

Hanna Rautio
Ma 30.3.2020 klo 15:19 | päivitetty ma 15:49

Oulun yliopistollisessa sairaalassa (OYS) todettiin viikonloppuna ensimmäinen koronavirustartunta, jonka alkuperää ei ole pystytty selvittämään, Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri tiedottaa. Pohjois-Pohjanmaalla siirryttiin näin koronaepidemian seuraavaan vaiheeseen.

Sairaanhoitopiiri kertoo, että tilanne on sairaalassa kuitenkin edelleen rauhallinen, eikä uusia potilaita ole otettu osastoille.

Sunnuntaina sairaanhoitopiiri vielä kertoi, että kaikki seitsemän uutta tartuntaa olisivat olleet peräisin aiemmista tartuntaketjuista.

Toimitus ei tavoittanut OYS:n johtajaylilääkäri Juha Korpelaista kommentoimaan tilannetta.

Uusia laboratoriovarmennettuja tartuntoja ei ole tullut sunnuntain jälkeen ja näin ollen Pohjois-Pohjanmaalla on edelleen yhteensä 57 koronavirustartuntaa. Sairaalahoidossa on sunnuntain tapaan yhteensä viisi potilasta, joista kaksi on tehohoidossa ja kolme vuodeosastolla.

Pohjois-Suomen muissa sairaaloissa on lisäksi yksi koronapotilas.

Tilanne OYS:ssa on edelleen rauhallinen, eikä sairaalan päivystys ole merkittävästi kuormittunut. Sairaalan johtajaylilääkäri Juha Korpelainen ennakoi kuitenkin tautitapausten kasvavan lähiviikkoina.

– On merkkejä siitä, että Lapissa positiivisten näytteiden määrä alkaa nyt kasvaa. Ennakoimme, että myös Pohjois-Pohjanmaalla tautitapauksia alkaa ilmaantumaan nykyistä enemmän, Korpelainen toteaa sairaanhoitopiirin tiedotteessa.

Sairaalassa lisäkoulutetaan parhaillaan henkilökuntaa tehohoidon lähiviikkoina kasvavaan tarpeeseen. Myös rekrytointia tehdään aktiivisesti.

Lue myös:

Maanantai-iltapäivään mennessä Soiten alueella on todettu viisi koronavirustartuntaa

#