Paikallisuutiset

Kuntoluokkakamera helpottaa ison karjan tarkkailua – "Tavoitteena on pitää kuntoluokka mahdollisimman tasaisena koko naudan elämänkaaren ajan"

Tarja Paatero tarkastaa aina myös lehmän pötsin täyteisyyden, joka näkyy lehmän kylkikolmiosta.  – Jos kyljen "kolmio" näkyy todella selvästi, lehmä ei ole syönyt. Miksi ei, se pitää selvittää, Paatero sanoo. Paateron työskentelyä seurasi sivusta JEDUn navetan karjanhoitaja Patrik Kinnunen.
Tarja Paatero tarkastaa aina myös lehmän pötsin täyteisyyden, joka näkyy lehmän kylkikolmiosta. – Jos kyljen "kolmio" näkyy todella selvästi, lehmä ei ole syönyt. Miksi ei, se pitää selvittää, Paatero sanoo. Paateron työskentelyä seurasi sivusta JEDUn navetan karjanhoitaja Patrik Kinnunen. Kuva: Satu Kangas-Viljamäki

Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä Jedun tiloissa tutustuttiin viime viikolla nautojen kuntoluokitukseen ja sen helpottamiseksi kehitettyyn kuntoluokkakameraan.

– Kuntoluokka ilmaisee käytännössä lehmän lihavuuskuntoa, rasvavarastoja ja ruokinnan onnistumista, kertoo ProAgria Keski-Pohjanmaan maidontu

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä