lauantai 11.7.2020 | 23:06
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Raili Myllylälle Taito Keski-Pohjanmaan kultainen ansiomerkki

KS
Pe 29.11.2019 klo 10:26

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Taito Keski-Pohjanmaa luovutti 50-vuotisjuhlassaan Taitoliiton käsi- ja taideteollisuuden kultaisen ansiomerkin kalajokiselle Raili Myllylälle. Hän on toiminut pitkään yhdistyksen hallituksen varapuheenjohtajana.

Hopeisen ansiomerkin sai kokkolalainen Taito Keski-Pohjanmaan hallituksen nykyinen puheenjohtaja kansliasihteeri Kaija Jestoi.

Käsi- ja taideteollisuuden ansiomerkkiä on myönnetty vuodesta 1938 lähtien. Sen on suunnitellut arkkitehti Yrjö Laine-Juva. Merkissä on kuvattuna kansanomaisia kuvioaiheita sekä tyylitellyt liiton nimen silloiset alkukirjaimet (Kotiteollisuusjärjestöjen Keskusliitto). Ansiomerkkiä jaetaan hopeisena ja kultaisena. Kultainen ansiomerkki myönnetään järjestö-, edistämis- tai opetustyössä pitkäaikaiselle ansioituneelle henkilölle. Hopeinen ansiomerkki myönnetään paikallisesta tai alueellisesta toiminnasta.

Taito Keski-Pohjanmaa ry on vuonna 1969 perustettu valtakunnalliseen Taitojärjestöön kuuluva yhdistys, jonka tehtävänä on keskipohjalaisen käsityön edistäminen kulttuurina ja elinkeinona. Yhdistyksen toiminnan pohjana on suomalainen käsityö- ja kulttuuriperinne ja työssä korostuu aikaa kestävä muotoiluosaaminen.

Toiminnan tavoitteena on käsityön arvostuksen nostaminen, käsityötaidon ylläpitäminen ja lisääminen, uuden korkeatasoisen ja omaleimaisen käsityön kehittäminen sekä käsityöyrittäjyyden vahvistaminen.

#