tiistai 29.9.2020 | 00:02
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Merenojan koulu mukana tärkeässä toiminnassa – Nenäpäivä sujuu muffinssien ja hauskojen aktiviteettien merkeissä

Matilda Nilsson, Tytti Isopahkala
Ma 4.11.2019 klo 23:54 | päivitetty ke 10:15

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Nenäpäivä on hyväntekeväisyystapahtuma vähävaraisille lapsille. Sen tarkoituksena on, että kaikki maailman lapset saisivat hyvän ja ihmisarvoisen elämän. Myös Merenojan koulu haluaa olla jälleen mukana auttamassa.

– On hyvä asia, että kouluissa voidaan auttaa vähävaraisia lapsia, sanoo tukioppilas Iina Nikupaavo.

Nenäpäivä-järjestön tuottamat rahat menevät pääsääntöisesti Afrikkaan, Aasiaan ja Etelä-Amerikkaan. Nenäpäivä on lähtöisin Iso-Britanniasta, jossa sitä vietettiin ensimmäisen kerran jo vuonna 1988.

Merenojan koululla järjestetään tänäkin vuonna jokavuotinen-Nenäpäivä hyväntekeväisyystapahtuma. Tempaus pidetään perjantaina.

– Järjestämme erilaisia aktiviteettipisteitä, jotka ovat maksullisia tai maksuttomia, niihin oppilaat voivat halutessaan osallistua ja tukea samalla apua tarvitsevia lapsia, tukioppilaat kertovat.

Aktiviteetteja ovat kolikonpudotus, herkkukorin arvonta, valokuvaus, muffinssien myynti ja perinteinen pukeutumiskisa.

Joka vuosi Nenäpäivänä koululla esiintyy eri teema, tänä vuonna se on vauvat ja vanhukset. Aiempina vuosina aktiviteetit ovat olleet monipuolisempia, mutta väistötilojen vuoksi lista on tänä vuonna suppeampi.

– On myös harmillista, kun tapahtumaa pitää yrittää supistaa varojen mukaan, mainitsee toinen tukioppilas Milja Piukkala.

Merenojankoulun Nenäpäivää järjestävät tukioppilaat, jotka ovat halutessaan saaneet apua opettajilta. Myös muut oppilaat ovat olleet mukana leipomassa muffinsseja, joita leivottiin yhteensä noin 400. Kalajoki Akatemia oli mukana sponsoroimassa muffinssien tarvikkeissa.

#