tiistai 29.9.2020 | 00:16
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

JHT:n vieraskiertue oli menestys – Pantteri-Palola aiheutti harmaita hiuksia vastustajille

Kimmo Tirri
Ma 4.11.2019 klo 15:47

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

FPS-JHT 3-5 (0-2 , 2-1 , 1-2)

JHT nykäisi bussiverkkarit jalkaan ja suuntasi viikonlopuksi vieraskiertueelle. Ensimmäiseksi uhriksi ryöstöretkellä valikoitui sarjakärki FPS Forssasta. JHT ei kärsinyt bussijaloista, sillä heti ensimmäisen erän alussa alkoi maalinteko. Kotkan härkä, Jere Espo käänsi hyökkäyksen nopeasti hyökkäyspäätyyn ja heitti kiekon maalin eteen, johon Jarno Palola hiipi pantterimaisesti ja ohjasi Espon heittämän kiekon verkon perille. Hetkeä myöhemmin sama tutkapari oli aiheuttamassa harmaita hiuksia kotijoukkueen puolustukselle. Espo nappasi Jere Rantalan syötön ja samalla reseptillä polki läpi kentän ja löysi loistosyötöllä hyökkäykseen mukaan nousseen Palolan, joka kiitti, kumarsi ja teki tilanteeksi jo 0-2.

Toisessa erässä JHT sortui lepsuun pelaamiseen omassa päässä ja menetti kiekon helposti forssalaisten kärkikarvaajalle ja jatkotilanteesta syntyi kotijoukkueen kavennus. Ja hetkeä myöhemmin FPS nousi tasoihin ylivoimalla ja mieliin nousi pelko, että joko näin kääntyy peli kotijoukkueelle. JHT oli kuitenkin päättänyt kostaa parin viikon takaisen tappion ja Jani Nurkkala aloitti JHT karkumatkan. Mies sai kiekon tehopakki Rantalalta ja teki vanhanaikaisen maalin, nousemalla maalin takaa ja yllätti täysin FPS-vahti Petrus Lintosen. Näin JHT pääsi jälleen johtoasemassa erätauolle.

Kolmannen erän alussa JHT pääsi ylivoimalle ja illan maalispruuta Jarno Palola kruunasi hattutemppunsa. Mies aikansa kiekkoa leipoi lavassaan ja kun kiekko oli lämmitelty, niin pumppasi hän sen vahvasti verkon perille. Jesse Viskari ja Rantala saivat syöttömerkinnät maaliin. Tämän jälkeen nähtiin todellinen tahtomaali, kun Jere Manninen karvasi vahvasti kiekon omilleen ja se siirtyi Santeri Suomalaisen kautta viivalle Rantalalle, joka heitti sen maalin eteen. Samaan aikaan Manninen oli hävinnyt markan painin maalin edessä ja oli pötköllään, mutta onnistui mahallaan maatenkin sutimaan kiekon maalin perukoille. Näin siis JHT siirtyi jo kolmen maalin karkumatkalle. Erän loppupuolella FPS kavensi, röyhkeän hyökkäyksen päätteeksi, loppuluvuiksi 3-5. Näin JHT otti arvokkaan päänahkan sarjakärjeltä. JHT:n ehdottomia hahmoja olivat hattutempun viimeistellyt Jarno Palola sekä tehopakki Jere Rantala. Koko joukkue oli muutenkin liikkeellä varsin kevyellä jalalla.

GIANTS-JHT 4-8 (0-4 , 2-1 , 2-3)

Sunnuntaina huippuvireinen JHT kohtasi Hollolassa Giantsin. Kotijoukkue jäi JHT:n jalkoihin ensimmäisessä erässä pahasti eikä kaikki 75 paikalle saapunutta katsojaa pahemmin nauttinut pelin annista. Ensiksi JHT:n tehomiehet Palola ja Rantala syöttivät kapteeni Jere Espon maalintekoon ylivoimalla. Ja reilu minuutti tästä, niin Teemu Laurila teki JHT:n toisen osuman. Tämän maalin puolestaan alustivat Niklas Sundfors ja Juho Takkula. Kun erä oli ylittänyt juuri puolenvälin, sooloili Jere Erkkilä luvuiksi jo 0-3. Tämän jälkeen kotijoukkue käytti aikalisän, mutta tämäkään ei liiemmin auttanut, sillä jo seuraavalla minuutilla Sundfors kaadettiin rankkarin arvoisesti. Mies kuitenkin säästi hollolalaiset vielä neljältä takaiskulta. Erän loppuun neljäskin osuma kuitenkin nähtiin, kun Nurkkala heilutteli ylivoimalla verkkoja., Sundforsin ja Laurilan syötöistä. Toisen erän alussa Hollolan Jätit nousivat hetkeksi peliin mukaan, kun he onnistuivat kaventamaan erän alun parilla osumallaan tilanteeksi 2-4. JHT kuitenkaan ei päästänyt porukkaa rinnalle, sillä Tuukka ”masto” Nieminen lämäsi hurjalla pommilla, kauden avausmaalinsa.

Toisen erän loppupuoliskolla oli pelailun makua ja erätauolle mentiin tilanteesta 2-5. Jälleen oli Giants-luotsi keittänyt erätauolla melkoisen kärmeskeiton, sillä jälleen kotijoukkue kavensi pelin erän alussa ja loivatkin hyviä paikkoja, vaikka useampaankin osumaan. Kuitenkin JHT kesti hyvin paineen. Lopulta kultapojat Rantala ja Palola päättivät, etteivät anna kotijoukkueen enää roikkua pelissä mukana. Ensiksi Rantala teki JHT:n kuudennen osuman Sundforsin ja Takkulan syötöistä. Ja vain hetki tästä ja oli Palolan vuoro nostaa kädet kattoon. Eetu Tervala ja Espo tekivät osuman esityöt. Giants yritti peliin mukaan vielä ilman maalivahtia, mutta Palola päätti lopettaa pyristelyt ja teki JHT:n viimeisen osuman tyhjiin. Yllättävästi Rantalan nimi keikkui syöttöpisteen kohdalla. Giants kaunisteli vielä viimeisellä minuutilla ylivoimalla loppuluvuiksi 4-8, mutta maali ei kummassakaan jäljellä olevassa katsojassa hirvittävästi hurraa-huutoja herättänyt.

Näin JHT nappasi hienosti vieraskiertueelta hienosti täyden kuusi pistettä ja lähtee maajoukkuetauolle sarjassa neljäntenä. JHT:lla oli mukavasti onnistujia ja Hollolassa Sundforsin johtama ketju oli ehdottomasti kentän kuningas. Reissulla Palola nakutti 5+1 -tehot ja Rantala 1+6. Myös muita useamman pisteen pelaajia löytyi. Seuraava ottelu on JHT:lla vasta 16. marraskuuta, kun vastaan saapuu Karhu HT ja heti seuraavana päivänä kotipelit jatkuvat D-Kiekkoa vastaan.

#