sunnuntai 31.5.2020 | 23:47
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Teema

Huumori ei vie tehokkuutta – Kalajoen HalpaHallin uusi myymäläpäällikkö toi Oulaisista mukanaan työssäjaksamista edistävää hurttia huumoria

Hanna Parhaniemi
Ke 9.10.2019 klo 09:53 | päivitetty ke 10:12

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Kalajoen HalpaHallissa on ollut uusi myymäläpäällikkö syyskuun alusta asti. Entinen myymäläpäällikkö Esko Heiska lähti pyörittämään Oulaisten HalpaHallia ja Janne Halmetoja vaihtoi sieltä Kalajoelle.

– Vaihtelu virkistää, Halmetoja toteaa.

Hän ehti toimia Oulaisten HalpaHallin myymäläpäällikkönä kahdeksan vuoden ajan ja on iskenyt kiinni uuteen työmaahan suurella mielenkiinnolla.

– Innolla odotan, mitä tämän porukan kanssa saadaan aikaan. Täällä on hyvä porukka ja yhteishenki, Halmetoja toteaa.

Naisvoittoinen henkilökunta ei häntä hirvitä, vaikka hän naureskeleekin, että pitää opiskella naisten logiikkaa. Naisten maailma on hänelle hyvinkin tuttu kotoa, sillä perheeseen kuuluu vaimon lisäksi 22-, 19- ja 18-vuotiaat tyttäret.

Mitään suuria muutoksia Halmetoja ei tuo mukanaan Oulaisista. Hän muistuttaa, että muutoksiin pitää olla perusteltu syy, eikä niitä tehdä vain muutosten teon ilosta. Halmetoja toivookin asiakkailta palautetta siitä, kuinka HalpaHalli voisi palvella paremmin asiakkaitaan Kalajoella.

– Asiakkaita vartenhan tätä tehdään.

Vaikka Halmetojalla on jo vankka kokemus alalta, ravintolabisnes on hänelle uusi. Myös saman katon alla kilpailijan eli Tokmannin kanssa toimiminen on uutta, kilpailuasetelma on Halmetojasta kuitenkin vain hyvästä.

– Se pitää hereilä, kun on kilpailua, hän uskoo.

Halmetoja arvioi myös, että paikalliset keskittävät enemmän kotipaikkakunnalle ostojaan, kun tarjontaa on paljon.

Kalajoki ei ole Ylivieskasta kotoisin olevalle ja siellä nykyäänkin asuvalle Halmetojalle vieras, tosin taajaman ulkopuoliset paikat eivät ole niin tuttuja.

– Hiekkasärkit on kyllä tuttu, siellä tuli nuoruudessa vietettyä aikaa.

Halmetojalla on kamppailulaji- ja vapaaottelijatausta. Nykyään vapaa-aika kuluu säkillä treenaten, punttisalilla ja lenkkeillen.

Jotain Halmetoja kuitenkin kertoo tuoneensa mukanaan Kalajoen HalpaHalliin – hurttia huumoria.

– Sitä tarvitaan! Huumori auttaa työssäjaksamisessa. Se, että on hauskaa töissä, ei tarkoita sitä, etteikö työnteko olisi tehokasta, hän korostaa.

Se, että on hauskaa töissä, ei tarkoita sitä, etteikö työnteko olisi tehokasta.

#