sunnuntai 23.2.2020 | 08:55
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

K-Pallo voitti VI-divisioonan – Uudistunut ja nuorentunut joukkue saavutti tavoitteensa

Jaarli Järvinen Kalajokiseutu
Ti 10.9.2019 klo 12:15

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Kalajoen Pallon edustustusjoukkue nappasi VI-divisioonan ykkössijan. Tämä varmistui 3-0 vierasvoitolla Pietarsaaren Innosta. Koko kauden pelaajaongelmista kärsinyt Into sai kauden viimeiseen otteluun vain seitsemän pelaajaa, joka myös on minimimäärä millä ottelun ylipäätään saa pelata. Näin ollen jo ennen alkuvihellystä oli selvää, että K-Pallo tulee voittamaan ottelun ja sitä myötä koko sarjan.

K-Pallo sen sijaan pääsi tuttuun tyyliin lähtemään laajalla ringillä tähän viimeiseen otteluun ja vaihtopelaajia oli mukana seitsemän.

Ottelu oli täysin K-Pallon hallintaa ja ensimmäinen maali nähtiin 9. minuutilla, kun Juhana Lauri pääsi viimeistelemään lähietäisyydeltä. 0-2 maali syntyi 15. minuutilla, kun Viljami Tanhualan maittava keskitys löysi Tommi Jutilan, joka laukoi suoraan volleysta pallon verkkoon. 21. minuutilla oli jälleen Juhana Laurin vuoro iskeä pallo maaliin. Tämän 0-3 maalin jälkeen yksi Innon pelaajista ilmoitti, ettei kykene ottelua jatkamaan. Epäselväksi jäi oliko loukkaantuminen fyysistä, vai henkistä laatua. Mutta koska Innolla ei ollut enää tarpeeksi pelaajia ottelun jatkamiseen, vihelsi erotuomari ottelun päättyneeksi ja loppulukemat kirjattiin K-Pallolle 0-3. Jos ottelu olisi pelattu loppuun, niin loppulukemat olisivat olleet suurinpiirtein 0-20.

Kun ottelu virallisesti vihellettiin päättyneeksi päättivät joukkueet vetää harjoitusmatsin heti perään, kun kerran Tellushallista oli aikaa varattu ja kalajokisetkaan eivät halunneet vielä kahdenkymmenen minuutin pelin jälkeen kotiinpäin lähteä. K-Pallo lainasi omia pelaajiaan Innon joukkueeseen, jotta molempiin joukkueisiin saatiin saman verran pelaajia. Ottelun erotuomari Raimo Takala suhtautui hieman erikoiseen tilanteeseen huumormielellä ja vihelsi myös tämän harjoitusottelun. Tässä huumoripitoisessa harjoitus (ja ennenkaikkea epävirallisessa) -ottelussa K-Pallo voitti IntoPallon lukemin 3-6.

K-Pallon hieno kausi sai viimeisessä ottelussa melko erikoisen loppusilauksen. Vaikka homma menikin vastustajan osalta puuhasteluksi ja pelleilyksi, niin kuitenkin tärkein, eli kolme pistettä ja sitä kautta sarjan voitto napsahti.

Sarjan kärkipaikka tuli K-Pallolle 43. pisteellä ja kahden pisteen erolla Alavetelin IK Myran II:seen. Sekä K-Pallo että IK Myran II nousevat ensi kaudeksi V-divisioonaan ja PeFF II ja Pietarsaaren Into puolestaan putoavat VII-divisioonaan.

K-Pallon viimeisen kahden kauden aikana reilusti uudistunut ja nuorentunut joukkue otti tavoitteekseen ennen kauden alkua sarjanousun ja tämä tavoite myös saavutettiin reilulla marginaalilla, kun ero kolmanneksi sijoittuneeseen KPS II:een oli kymmenen pistettä. Etenkin nuorten ja lahjakkaiden pelaajien esiinmarssia on ollut ilo seurata, kun alaikäiset pelaajat ovat saaneet runsaasti vastuuta ja ovat myös kiittäneet vastuusta pelejä ratkoen. Kokonaisuudessaan alle 18-vuotiaita pelasi tällä kaudella edustuksessa seitsemän ja alle 20-vuotiaita peräti kymmenen. Näin ollen tulevaisuuden näkymät ovat K-Pallon kannalta kirkkaimmat pitkään aikaan.

K-Pallon onnistuneesta kaudesta kertoo myös ottelutilastot ja maaliero. 18 ottelusta joukkue saalisti neljätoista voittoa, kolme tappiota ja yhden tasapelin. Maaliero puolestaan oli 80-21 (+59), mikä kertoo, että etenkin hyökkäyspäässä K-Pallo oli tällä kaudella useaan otteeseen täysin pitelemätön vastustajalle ja viimeistelyvoimaa löytyi usealta pelaajalta. Myös maalivahtipeli ja puolustus nostivat tasoaan ja tästä kertookin, että kalajokisille tehtiin 18 ottelussa vain 21 maalia.

Hyökkäyspäässä useimmin K-Pallon joukkueesta verkkoa heiluttivat Ville Mustonen (16 maalia) ja Teemu Kyösti (13 maalia). Nuoret herrat sijoittuvat näillä maalimäärillä koko sarjan maalipörssissä sijoille 2. ja 3. Hyvää tulitukea antoivat myös Henry Nauha ja Marko Mankinen kuudella maalilla. Kaiken kaikkiaan ratkaisijoita löytyi todella laajalta rintamalta, sillä peräti 22 eri pelaajaa onnistui kauden aikana maalinteossa. Paljonpuhuvaa on se, että K-Pallolta löytyi menneeltä kaudelta lähes yhtä paljon maalintekijöitä, kun heikoimmilta joukkueilta tehtyjä maaleja.

Myös koko joukkueen sitoutuminen harjoitteluun ja pelaamiseen oli jälleen suurilta osin esimerkillistä ja laaja rinki pysyi kasassa hyvin koko kauden. Joukkue sai myös viime talvena treenattua isolla porukalla kaksi kertaa viikossa ja tämä on varmasti myös yksi syy joukkueen hyvään menestykseen.

Ensi kaudella K-Pallo pelaa V-divisioonaa muutaman vuoden tauon jälkeen ja tässä sarjassa luonnollisesti vastustajat kovenevat parilla pykälällä. Mutta mikäli joukkueen runko pysyy kasassa myös seuraavana vuonna, niin K-Pallolta on lupa odottaa aktiivista, nopeaa ja hyökkäysvoittoista peliä.

#