torstai 23.1.2020 | 20:10
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Ninni Löf muuttaa Jyväskylään – Päättää samalla kilpailukautensa eikä osallistu SM-kisoihin

Lauri Järvinen Kalajokiseutu
Ti 13.8.2019 klo 11:40

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Jyväskylä

Viime hallikauden kaksinkertainen SM-mitalijuoksija, Kalajoen Junkkarien Ninni Löf muuttaa asumaan ja työhön Jyväskylään. Hän päättää samalla kilpailukautensa eikä osallistu 22-vuotiaiden SM-kisoihin.

– Sain Jyväskylän seudulta Laukaalta työpaikan lasten hoitoalalta ja sopiva asuntokin löytyi heti. Näillä näkymin tulen edustamaan jatkossakin Junkkareita, mutta tällä hetkellä takki on niin tyhjä, ettei kilpailumotiivia löydy. On tarpeellista vetää henkeä ja päästä etäälle vaikean kauden tunnelmista. Alkukesä oli kilpajuoksun osalta hyvin raskas ja vaikea. Viime viikkoina vauhtia on taas alkanut löytyä ja yksi oman ennätyskin syntyi äsken, mutta samalla tuntui, että nyt on puhallettava ”peli” poikki ja jätettävä kilpaileminen toistaiseksi.

Ninnin vaikeudet alkoivat kevään pitkästä etelän leiristä, jolla hän meni mukaan ryhmään, jonka harjoitukset olivat kovempia mihin Ninni on tottunut.

– Aluksi meni aika hyvin, mutta sitten väsyin, eikä ruokakaan oikein maittanut. Suomeen palattuani seuraava kuukausi oli kuin pahaa unta. Palautuminen eteni hitaasti ja mieliala pysyi matalalla.

– Syksyn kevyen juoksentelun jälkeen aloitan taas varsinaisen harjoittelun nykyisen valmentajani opein. Juoksu tulee joka tapauksessa olemaan tärkeä osa elämääni. Jyväskylässä harjoitteluolosuhteet ovat huippuluokkaa. ”Korkean paikan” harjoitteluunkin löytyy mainio maasto Laajavuoresta. Läheiseni ovat suhtautuneet elämänmuutokseeni ymmärtäen ja myönteisesti.

#