torstai 23.1.2020 | 19:16
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kärppä-kauteen valmistautuvan Jussi Jokisen NHL-pitoinen tähdistö jälleen koolla – "Nämä ovat harvinaisia tapahtumia, ei näitä varmaan ikuisesti järjestetä"

Hyväntekeväisyystapahtuma nähdään Kalajoella jo yhdeksättä kertaa

Markus Kärkinen Kalajokiseutu
Pe 9.8.2019 klo 08:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Kalajoki

Patrik Laine, Pekka Rinne, Leo Komarov, Sebastian Aho ja Aleksander Barkov sekä Jussi Jokinen ja monta muuta maineikasta ja nimekästä jääkiekkoilijaa iskee luistimensa jäähän jälleen Kalajoella tulevana lauantaina. Kyse on vuosittaiseksi perinteeksi muodostuneesta Jussi Jokinen All Stars -hyväntekeväisyysottelusta, joka pelataan jo yhdeksättä kertaa. Jokisen NHL- ja Liiga-pelaajista kasaamaa tähdistöjoukkuetta vastaan asettuu JHT:n edustusjoukkue.

– Onneksi nuo jätkät ovat taas tulossa tänne pelaamaan, Rinne ja Leksa ovat tainneet olla joka vuosi, Barkov, Aho ja Laine puolestaan ovat olleet jo useana vuotena putkeen, että iso kiitos jätkille. Toki se kertoo jotain siitä, että olemme tehneet jotain oikein ja luoneet kivan tapahtuman, kun jätkät jaksavat tulla paikalle, idean ja tapahtuman isä Jussi Jokinen kommentoi.

Aiemmissa haastatteluissaan Jokinen on todennut, miten hän tahtoo antaa jotain takaisin kasvattajaseuralleen tapahtuman muodossa. All Stars -otteluperinne onkin poikinut liikunnallista hyvää paikkakunnalle. JHT:n edustusjoukkueen taustaseuran JHT:n Tuki ry:n ja JHT:n junioritoimintaa pyörittävän JHT Kalajoki ry:n tukemisen lisäksi tapahtuman tuotoilla on hankittu myös muun muassa liikuntavälineitä alakoululaisille. Kalajoen lasten ja nuorten liikuntaa tukeva lahjoitus on luvassa myös tänä vuonna, tarkemmin tämän vuoden kohde paljastetaan itse tapahtumassa.

– Toivottavasti mahdollisimman moni tulee paikalle. Paikalla on Suomen absoluuttiseen parhaimmistoon kuuluvia pelaajia ja maailmankin top 50 -kiekkoilijoistakin vähintään neljä paikalla. Nämä ovat harvinaisia tapahtumia, ja kun omakin ura alkaa lähestyä loppuaan, niin ei näitä varmaan ikuisesti järjestetä, joten kannattaa senkin puolesta tulla paikalle, Jokinen lisää.

Tapahtuman järjestelyissä tiiviisti mukana olevan JHT Kalajoen puheenjohtaja Hanna Niemi kertoo tapahtumalla olevan lasten ja nuorten joukkueille myös iso taloudellinen merkitys.

– Kyllähän se on iso juttu junioripuolelle, tämä tukee jokaista joukkuetta ja junioriseuran toimeentuloa isolla panoksella, hän vahvistaa.

Tapahtuman järjestelyt on aloitettu jo viime vuonna edellisen tapahtuman jälkeen. Iso tapahtuma vaatiikin paljon työtä ja mukana on paljon vapaaehtoisia kummastakin JHT-seurasta.

– Nyt on kuitenkin jo yhdeksäs kerta, niin tiedetään jo valmiiksi mistä aloittaa, ja missä järjestyksessä toimia. Joukkueet ovat myös tosi aktiivisesti mukana, ja joka ikäluokka tuo talkoiden muodossa oman panostuksensa tapahtumaan. Tämä on koko seuran järjestämä juttu, Niemi toteaa.

Hän odottaakin kokonaisuudessaan hienoa tapahtumaa.

– Pelaajakattaus on jälleen hyvä. Eiköhän siellä taas juniorit kerää nimmareita ja koita päästä samoihin kuviin starojen kanssa.

Ystävät ja kotiseutu lähempänä

Viime kevään Kärppä-sopimus sai kahden vuoden jatkon

Markus Kärkinen

Oulu

Kesken viime kauden Oulun Kärppien Liiga-joukkueeseen liittynyt Jussi Jokinen solmi seuran kanssa kesällä kahden vuoden jatkosopimuksen. Ensimmäiset joukkuetreenit oli viikko sitten torstaina, ja konkarikiekkoilija odottaa alkavaa kautta innolla.

– Viime kausi jätti katkeran maun kun hävittiin finaalisarja, ja itsellä oli välilevynpullistuma selässä, jonka kanssa pelasin finaalit. Nyt on kuitenkin tehty paljon töitä ja on mukava aloittaa kausi ja päästä taas pelaamaan, Jokinen kommentoi.

Tulevan kauden tavoitteena on luonnollisesti mahdollisimman hyvä menestys ja mestaruus, mutta Jokinen ei kuitenkaan halua hötkyillä asian suhteen.

– Tässä vaiheessa on turhaa katsoa liian pitkälle, rakennetaan sitä hyvää yhteistä arkea päivä kerrallaan ja sen avulla varmistetaan, että voimme voittaa pelejä ja päästä eteenpäin.

Uuden sopimuksen myötä Jokinen muuttaa perheineen Floridasta Ouluun. Jatkosopimusta solmiessa Jokisella oli perheen tahto etusijalla.

– Viimeiset 15 vuotta ollaan oltu reissussa, joista viisi viime vuotta Floridassa. Nyt aika oli valmis, ja olimme kaikki yksimielisiä siitä, että on aika tulla jälleen kotiin. Kun päätös oli saatu perheen kanssa tehtyä, päästiin Kärppien kanssa aika nopeasti yhteisymmärrykseen, Jokinen kuvailee.

Muuton myötä moni sukulainen ja ystävä on jälleen lähempänä, samoin myös vanha kotipaikkakunta. JHT-kasvattia nähtäneenkin Kärppä-sopimuksen myötä entistä useammin myös Kalajoella.

– Tässä heinäkuussa ollaan oltu kaikki viikonloput siellä, ja kauden aikanakin tulee varmasti enemmän tilaisuuksia viettää aikaa mökillä, Jokinen toteaa.

#