tiistai 11.8.2020 | 16:17
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Mielipide

Mielipide: Onni naisen kainalosta?

La 10.8.2019 klo 16:35

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Mitenkähän työeläkkeiden leikattu indeksi ei enää leikkaa pakollisia vakuutusmaksuja, kuten ajoneuvon liikennevakuutusta? Sehän nousee niin kuin nisutaikina vuosi vuodelta. Sitä kun ei ole auervaara, eikä omaa sellaista supliikkia eikä naisiin meneviä käytöstapoja, niin kuinka tältä kurjuuden tieltä pääsisi rikkaan leskirouvan rakkauden rattaille nousemaan?

Pikkuserkkukin liimasi kaupan ilmoitustaululle lapun: Etsitään sopivaa kanaa kainaloon, ja jo vain heti tärppäsi. Nyt se naulaa emännän kanssa Suur-Kokkolassa navetan pärekattoa ja potkii kiikkustuolin jalaksiin lisää vauhtia. Eikä kaapista konjakkia puutu. Ei niin helppoa ole päästä naisen viltin alle kirjaa lukemaan, mitäpä muutakaan osaisin näillä päivillä tehdä.

Vaan tämä naisen ja miehen puolen elämänkaaren evoluutio on sellainen, niin tässäkin kylässä kuin suuremmissakin paikoissa, jotta miehet kuolla kupsahtavat 15-20 vuotta aiemmin kuin vaimonsa. Tämmöisiä ajatellessa pukkaa hikisiin uniin painajaisia. Surupuetun naisen multakokkare kopsahtaa arkunkanteen ja kuuluu kuiskaus: ”Etpä ukkokultani päässytkään perimään testamenttiani, otan uuden miehen!”

Antero Haapasaari

#