lauantai 11.7.2020 | 23:53
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Päivyri

Taito Keski-Pohjanmaa mukana kansainvälisessä hankkeessa

Kalajokiseutu
Ke 12.6.2019 klo 00:00 | päivitetty ke 17:29

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Innocrafts Kansainvälisen yhteistyön avulla käsityötaitojen rikastuttamisen -hanke tarjoaa käsityön parissa työskenteleville koulutuksia ja erilaisia tapahtumia niin paikallisesti kuin kansainvälisestikin. Seuraava hankkeen tapahtuma on Pikku Kankurin käsityötori tämän viikon lauantaina. Torilla alueen käsityöläiset esittelevät omia tuotteitaan ja esillepanoa.

- Näin edistämme käsityöyrittäjyyttä ja suomalaista käsityö- ja kulttuuriperinnettä ja kehitämme mukana olevien valmiuksia osallistua kansainvälisiin tapahtumiin, kuten Irlantiin joulutorille 2019, toiminnanjohtaja Tuula Puoskari kommentoi.

Innocrafts kansainvälisen yhteistyön avulla käsityötaitojen rikastuttaminen -hanke on käsityötaitoja ja käsityöalalla toimintaa edistävä kehitysprojekti. Hanke keskittyy erityisesti innovatiiviseen käsityötaitojen siirtoon ja alalla toimimisen edistämiseen. Hanke kartoittaa, kerää ja vaihtaa osallistujamaiden Suomen ja Irlannin kesken olemassa olevia alaan liittyviä hyviä käytäntöjä, verkostoja ja kokemuksia. Tarkoituksena on edistää alalla toimivien keskuudessa hyvien liiketoimintamallien syntymistä, tukea yrityksiä ja yrittäjyyttä harkitsevia henkilöitä mukaan kansainväliseen toimintaan, ammatilliseen verkostoitumiseen ja tiedonvaihtoon.

Alueellisen ja kansainvälisen päätoteuttaja on Taito Keski-Pohjanmaa ry. Hankkeessa on neljä kumppania, kaksi Irlannista ja kaksi Suomesta, Rieska Leader ry ja Keskipiste Leader ry. Hanke alkoi huhtikuussa ja jatkuu ensi vuoden elokuun loppuun.

#