sunnuntai 12.7.2020 | 00:37
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Alpo Puusaari jättää Kalajoen valtuuston – Viisituntiset kokoukset olivat liikaa

Pia Räihälä
Ke 12.6.2019 klo 14:54

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Himankalainen Alpo Puusaari (kesk.) on jäämässä pois Kalajoen kaupunginvaltuustosta. Kaupunginhallitus esittää ensi maanantaina kokoontuvalle valtuustolle, että Puusaarelle myönnetään ero valtuuston jäsenyydestä terveydellisistä syistä ja että hänen tilalleen kutsutaan keskustan ensimmäinen varavaltuutettu Eeva Myllynen.

Puusaari kertoo toukokuun valtuuston kokouksen olleen ratkaiseva hänen päätökselleen jättää luottamustehtävät. Pitkän kokouksen jälkeen hän sairasti koko viikon.

– Sain kaksi vuotta sitten aivoverenvuodon. Se alkaa kyllä olla parantumaan päin, mutta tällaiset viiden tunnin kokoukset eivät sovi meikäläiselle.

Puusaari toteaa, että Kalajoen valtuuston kokoukset ovat alkaneet venyä turhan paljon.

– On se ollut aikamoista... Uudet valtuutetut ovat erilaisia kuin entiset olivat, mutta vähän toivoisin jämäköitymistä. Siellä on ollut vähän puhetta puheiden vuoksi. Vähemmälläkin pääsisi, ettei tarvitsisi joka kerta istua viittä tuntia.

Puusaari toimi aikoinaan neljä kautta Himangan kunnanvaltuutettuna. Kalajoen kaupunginvaltuustossa hän on toiminut puolitoista valtuustokautta.

#