sunnuntai 12.7.2020 | 00:20
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

"Tätä Hiekkasärkät on ollut vailla" - Matkailualueen ytimeen nousseen Hilmantorin avajaisia juhlistettiin Kalajoella

Markus Kärkinen
La 8.6.2019 klo 16:40

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Kalajoki

Kalajoen Hiekkasärkillä vietetään viikonlopun ajan Kesäkauden avajaisia, ja lauantaina juhlistettiin samalla Hiekkasärkkien ytimeen nousseen Hilmantorin avajaisia. Virallista avajaisseremoniaa saapui seuraamaan arvioilta ainakin toistasataa ihmistä. Kaupunginjohtaja Jukka Puoskari ja Hiekkasärkät Oy:n hallituksen puheenjohtaja Raili Myllylä pitivät avajaisten yhteydessä puheet.

- Torialueella on tapahtunut nyt huikea tasonnosto pölisevästä kääntöpaikasta matkailualueen kokoontumiskeskukseksi, Puoskari kehui puheessaan.

Uuden torin kehuminen ei jäänyt pelkästään silmäätekevien varaan, vaan tilaisuutta seuraamaan tullut Alpo Kaarlela oli samoilla linjoilla.

- Kyllä Hilmantori on paikallaan, tätä Hiekkasärkät on ollut vailla. Täällä pystyy pitämään monenlaista tapahtumaa, ja tämä voi olla hyvä kokoontumispaikkakin, hän kommentoi.

Itse tori valmistui periaatteessa jo viime vuonna, mutta avajaiset katsottiin parhaaksi järjestää vasta nyt.

- Viime vuonna tämä kokonaisuus ei ollut ihan täydellisesti valmis, esimerkiksi ympärille tulevat rakennukset olivat kesken ja rakennustelineitä oli niin paljon ympärillä että katsottiin, että nyt on parempi ajankohta. Tämä sopi hyvin yhteen myös kesäkauden avajaisten kanssa, ja tori pääsee heti avajaisten jälkeen käyttöön, Kalajoen kulttuuri- ja vapaa-aikajohtaja Anita Ohtamaa toteaa.

Torilla on tarkoitus järjestää erilaista ohjelmaa ja tapahtumaa myös avajaisten jälkeen, torilla nähdään jatkossa esimerkiksi torikauppiaita ja liikuntatuokioita.

- Vielä kun torille tulee jäätelökioski ja siellä on myös lasten leikkipaikka on siinä ja ravintoloita lähellä, on läpikulkua ja ohjelmaa varmasti.

Ohtamaa toteaa, että myös ulkopuoliset tahot ovat tervetulleita tuottamaan torille tapahtumaa ja ohjelmaa.

- Hilmantori on tarkoitettu kaiken kansan toriksi, jos tarjolla on häiriötöntä ja mukavaa yhteistoimintaa, niin tervetuloa kaikki järjestämään.

Skeba viihdytti nuoria

Markus Kärkinen

Kalajoki

Hilmantorin lauantain ohjelmaan kuuluu myös nuorille suunnattu maksuton musiikkitapahtuma Skeba-festarit. Päivän aikana esiintyy useampia nuorisomusiikkiakteja, heistä tunnetuimpana kokkolalainen Jannika B. Tapahtuma on järjestetty yhteistyössä Kalajoki Akatemian, Visit Kalajoen ja samaan aikaan kansallista kokoontumistaan Hiekkasärkillä pitävän Suomen Lions-liiton kanssa.

- Heillä ollut tapana järjestää jotain nuorille ja aloite tuli heiltä. Huomattiin, että aikataulut sopi loistavasti yhteen ja päätettiin järjestää nämä yhdessä, kulttuuri- ja vapaa-aikajohtaja Anita Ohtamaa kommentoi.

Skeba-festarin yhteydessä piti kuulla myös alueen nuorisobändeille järjestetyn bändikisan kärkikolmikon esiintymiset, mutta ne jäävät väliin.

- Ajankohta ei ollut meidän alueen bändeille ehkä paras mahdollinen, osallistujia oli mutta kukaan heistä ei päässyt paikalle, on paljon muitakin tapahtumia ja rippileirit ovat menossa. Ehkä aika nopea aikataulu tapahtuman toteuttamisessa aiheutti myös sen, että nuorten bändejä ei saatu mukaan.

Skeba-festari on järjestäjilleen merkittävä panostus, tapahtumaan on järjestetty esimerkiksi bussikuljetukset lähipaikkakunnilta ja Ohtamaan mukaan usean tahon kesken jaettava yhteiskustannus nousee noin pariinkymmeneen tuhanteen euroon. Ohtamaan mukaan Skeba voi saada jatkoakin, mikäli tapahtuma onnistuu riittävän hyvin.

- Jos näyttää että tapahtumalla on paljon kysyntää ja nostetta, alamme hakea yhteistyökumppaneita ensi vuoden tapahtuman toteuttamiseen, hän toteaa.

#