perjantai 6.8.2021 | 06:29
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kalajoella valmistellaan Suomen Lions-liiton vuosikokousta – Kansalliseksi puheenjohtajaksi on ehdolla kalajokisille tutun papin, Vilho Kiviojan pojanpoika Aarne Kivioja

Pia Räihälä
Ma 27.5.2019 klo 16:31

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Kalajoella valmistaudutaan suomalaisen lionsväen pääjuhlaan. Suomen Lions-liitto ry:n 66. vuosikokous pidetään Kalajoella 7.–9.6., ja tapahtumaan odotetaan noin 1 300 osallistujaa.

Kalajoen vuosikokousta ovat järjestämässä LC Kalajoki/Kallattaret, LC Kalajoki, LC Himanka sekä lukuisia O-piirin Leijonia yhdessä pääyhteistyökumppaneiden kanssa.

– Harvemmin vuosikokousta päästään järjestämään pienemmillä paikkakunnilla, joskin Kalajoella on hyvät puitteet järjestää isojakin tapahtumia. Tämä on ollut tosi iso ponnistus suhteellisen pienille klubeille. Talkoohenkeä on kuitenkin löytynyt ja järjestelyt ovat tuoneet klubit yhteen. Meiltä on löytynyt vastuunkantajia ja puurtajia, josta voi olla todella tyytyväinen, kiittää päätoimikunnan puheenjohtaja Anne Anttiroiko-Takala.

Vuosikokouksessa valta vaihtuu uudelle Suomen Lions-liiton hallitukselle.

Seuraavan kauden 2019–2020 kansalliseksi puheenjohtajaksi ehdokkaana on Aarne Kivioja LC Helsinki/Pakinkylästä. Kuluvalla kaudella tehtävään varapuheenjohtajana valmistautuneella Kiviojalla on sukujuuret Kalajoella, ja hänellä on vahva yhteys vuosikokouspaikkakuntaan. Kalajokisille tutun papin ja paikallisen merkkihenkilön Vilho Kiviojan pojanpoika on viettänyt Kalajoella paljon aikaa ja päässyt ripille Maakallan kirkossa.

– Siitä alkaen, kun tulin mukaan lionstoimintaan, olen kokenut, että tämä on minun juttuni, ja olen vähitellen kivunnut lionstoiminnassa portaita ylöspäin. Tuntuu mukavalta, että olen ehdolla juuri Kalajoella, joka on minulle merkityksellinen paikka, sanoo lääkärinä työskentelevä Kivioja.

− Puheenjohtajana haluaisin viedä kumppanuusasioita eteenpäin ja tehdä vielä entistäkin laajemmin yhteistyötä muiden toimijoiden kanssa.

Kivioja nostaa itselleen erityisen merkityksellisiksi asioiksi Leijonat puhtaiden vesien puolesta -kampanjoinnin.

Suomen Lions-liiton tärkein tapahtuma on lauantaina 8. kesäkuuta Event Park Arenalla pidettävä vuosikokokous.

− Odotan sitä, että mielipiteet tärkeistä asioista on muodostettu jo ennen kokousta faktoihin pohjautuen, linjaa Kivioja vuosikokouksen alla.

#