maanantai 25.5.2020 | 12:57
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Artikkeli

Pääkirjoitus: Sisukkaat rautiolaiset – Rautio ei nuupahda, vaan nousee uuteen kukoistukseen

Hanna Parhaniemi
Ke 8.5.2019 klo 14:55

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Ensin tuntui, että Rautiosta loppuu kaikki, mutta kyläläiset eivät antaneet periksi. Vuosien taistelun jälkeen Rautioon suunnitellaan parhaillaan monitoimikeskusta, joka rakennetaan vuosina 2021-2022.

Tulevasta senioritalosta on kuhistu koko alkuvuosi, samoilla kuhinoilla, kun kohu hoivakotien ympärillä alkoi paisua. Nyt on selvinnyt, että Raution senioritalo rakentuu paikallisin voimin ja tulevalla yrittäjällä on laaja kokemus alalta.

Hankkeen tavoitteena on saada vanhuksille kunnioittava, virikkeellinen ja mahdollisimman hyvä vanhuus myös laitoksessa – tarjota kodinomaisuutta ja viihtyvyyttä. Havainnekuvat lupaavat hyvää.

Vielä, jos senioritalon yhteyteen saadaan Rautioon luvattu päiväkoti, vanheneminen 26 huoneiston talossa kuulostaa auvoisalta. Mikä olisi parempaa, kun ympärillä olisi lapsia tuomassa väriä laitoselämään.

Rautiolaiset ovat tunnettuja sisukkuudesta ja periksiantamattomuudesta. Näistä ominaisuuksista kiinni pitäminen on kannattanut, sillä Rautio ei ole nuupahtamassa, vaan nousemassa uuteen kukoistukseen.

#