sunnuntai 23.2.2020 | 10:04
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Himangan Urheilijat palkitsi kauden aikana menestyneitä hiihtäjiä

Kalajokiseutu Kalajokiseutu
Ti 7.5.2019 klo 10:35

Hiihtokauden päätöstä juhlittiin Himangan urheiluhallilla lauantaina 4.5. puhtaan vakoisen uuden lumen peittäessä tienoota. Tilaisuudessa palkittiin kauden aikana menestyneitä hiihtäjiä, HS/ sarjahiihtoihin osallistuneita, hiihtokoululaiset ja hiihtokoulun vetäjät. Lisäksi muistettiin kauden aikana eri tavoin toiminnasta vastanneita henkilöitä.

Parhaimpia saavutuksia kaudella seuran hiihtäjistä saavuttivat Jaakko Mattila, joka oli SM-kisoissa M17 sarjassa perinteisen 15 kilometrin neljäs ja valittiin varahiihtäjäksi nuorten pohjoismaisten mestaruuskisoihin M17 sarjaan.

Juuso Mattila oli kuudes nuorten SM-kisoissa M20 sarjan sprintissä ja yhdeksäs perinteisen 15 kilometrillä.

Elina Mäkitalo voitti kolme piirinmestaruutta naisten yleisessä sarjassa ja voitti kultaa SM-kisoissa N35 sarjassa. Elina hiihti hyviä kansallisia sekä SM-kisoja läpi talven.

Assi Hakala hiihti myös hyviä kisoja läpi talven sijoittuen hopeasomman loppukilpailussa perinteisen kolmen kilometrin matkalla sijalle 27 ja sprintissä sijalle 18 nostaen tasoaan edellisestä talvesta.

Alissa Oja sijoittui hienosti toiseksi K-P Cup:n yhteistuloksissa takapakeista huolimatta.

Paljon muitakin onnistumisia ja kehittymistä kauden mittaan saatiin. Edellä mainittujen lisäksi palkittiin Kristian Hakala, Sami Pahkala, Henna Rautiainen, Päivi Peltoniemi, Anni Mäkinen, Joonas Pernu, Ronja Aarnio, Tuukka Marjala ja Santeri Mäkelä.

Lisäksi palkittiin kaikki hiihtokouluun osallistuneet 28 osallistujaa sekä hiihtokoulun yhdeksän vetäjää.

Hiihtokoulu on ollut tärkeä toivottu kauden valopilkku ja menestys. Hiihtokoulun vetäjinä ovat toimineet Maarit Luikku, Marko Mattila, Janne Vuotila, Kristian Hakala, Anni Mäkinen, Heikki Oja, Alissa Oja, Jarkko Mäkelä, Santeri Mäkelä.

Hiihtokoulu on toteutettu Hiihtoliiton palkitun ohjelman mukaisesti. Osallistujat ovat saaneet oman passin, johon edistyminen merkittiin tarroilla ja jokainen sai diplomin päätöstilaisuudessa. Tiivistä yhteyttä vanhempien kanssa on hoitanut Maarit Luikku. Lasten vanhemmat ovat olleet innokkaasti mukana, ja heiltä on tullut paljon positiivista ja hyvää palautetta hiihtokoululaisten kehittymisestä, sekä suunnittelusta ja toteuttamisesta vetäjille.

#