tiistai 31.1.2023 | 18:08
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Teema

Kalajoella järjestetään tulevana viikonloppuna Piha- ja puutarhamessut: paikalla kymmeniä näytteilleasettajia

Messuilla on luvassa kattava läpileikkaus piha- ja viherrakentamisesta, terassirakentamisesta ja remontoinnista lähtien

Markus Kärkinen
Ke 27.3.2019 klo 10:05

Event Park Arena täyttyy tulevana viikonloppuna piha- ja puutarha-alan uusimmista trendeistä, kun Suomen Messupromoottorien järjestämät Piha-, puutarha- ja kädentaitojen messut saapuvat paikkakunnalle lauantaina ja sunnuntaina 30.–31. maaliskuuta.

– Tavoitteenamme on, että samalla kun kevätaurinko alkaa paistelemaan, pääsevät ihmiset kesäfiilikseen messuilla ja saadaan hyvä startti kevään ja kesän piha- ja puutarhasesonkiin, tapahtuman näyttelypäällikkö Asla Ohtamaa Messupromoottoreilta kommentoi.

Tapahtumaan tulee viitisenkymmentä näytteilleasettajaa. Valtaosa on alueen yrityksiä, mutta sekaan mahtuu myös kauempaa saapuvia ja muunlaisia toimijoita.

– Messuilla on hyvin monipuolisesti kaikenlaista. On kaikkea piha- ja viherrakentamisesta, terassirakentamisesta ja remontoinnista lähtien. Muun muassa piharakennukset, porealtaat, grillit, terassilasitukset ja tällaiset palvelut ovat esillä, samoin kuin tietysti puutarhatuotteet. Mukana on myös vapaa-ajanasumista, mikä sopii hyvin messujen teemaan. Lisäksi nähtävänä on myös paljon mielenkiintoisia alueen käsityö- ja design-myyjiä, Ohtamaa luettelee.

Tapahtuman teemana on kädentaidot, ja paikalla onkin toistakymmentä käsityömyyjää. Lisäksi tapahtuman yhteistyökumppanina toimiva keskipohjalaista käsityötä edistävä yhdistys Taito Keski-Pohjanmaa pitää osaltaan käsityön iloa esillä.

– Osastollamme on myynnissä tekemispaketteja, minkä lisäksi järjestämme omalla osastollamme pienempiä työnäytöksiä. Itse ohjelmalavalla on kaksi työnäytöstä, joista toisen aiheena on makramee-tekstiili ja toisessa mosaiikkiruukut. Kummatkin näytökset järjestetään kumpanakin päivänä, Taito Keski-Pohjanmaan toiminnanjohtaja Tuula Puoskari toteaa.

Yksi tapahtuman pääyhteistyökumppaneista, Kalajoen kaupunki, näkyy myös messuilla omalla osastollaan.

– Meillä on kaupungin osastolla kolme eri pääteemaa. Kalajoki Akatemian puolesta näytillä on kädentaitoja, lauantaille ja sunnuntaille on tulossa omat teemansa. Lisäksi esillä on uudet asukkaat ja tontit, esimerkiksi Marinan, muun Hiekkasärkkien alueen ja keskustan tonttitarjontaa on esillä. Lisäksi Kalajoen kuitu on esillä samalla osastolla, ja heidän kanssaan voi keskustella valokuidusta ja tehdä sopimuksia, kaupungin myynti- ja asiakkuusvastaava Anne Tullila kommentoi.

Tapahtuman juontaa Sonja Lumme. Euroviisuissakin Suomea edustanut Lumme on tullut tutuksi paitsi iskelmälaulajana, myös puutarha-alan mediapersoonana ja asiantuntijana.

– Sonjahan on kokenut puutarhatoimittaja, ja hän tuo varmasti omalla taustallaan kiinnostusta tapahtumaan. Hänhän on kirjoittanut muun muassa neljä puutarhakirjaa ja ollut mukana alan tv-ohjelmissa. Sonja paitsi juontaa tapahtuman, hänellä on molempina päivinä myös kaksi omaa esitelmää ohjelmalavalla, Ohtamaa kommentoi.

Myös lapsille on tekemistä tarjolla. Kesäfiilistä pääsee hakemaan muun muassa trampoliineilla.

– Lisäksi pihalla on kotieläimiä rapsuteltavana, kotieläinpiha Hulivililtä on tulossa pari lammasta sekä shetlanninponi ja islanninhevonen, Ohtamaa sanoo.

Suomen Messupromoottorit Oy on osa Kalajokilaaksoa kustantavaa KPK Yhtiöitä.

Tapahtumaan

tulee viitisen-kymmentä näytteilleasettajaa.

#