perjantai 29.5.2020 | 10:21
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Päivyri

Glamouria Pohjankylän saliin – Vanhojen tanssit tanssitaan Pohjankylän koululla, yleisönäytös on poikkeuksellisesti jo päivällä

Hanna Parhaniemi
To 14.2.2019 klo 18:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Pohjankylä

Lukiolaiset pääsevät tanssihumun pyörteisiin perjantaina heti penkkaripäivän jälkeen. Kun abit poistuvat lukiosta, kakkosluokkalaiset saavat koulun vanhimpien paikan, jonka takia järjestetään perinteikkäät vanhojen tanssit. Tanssit tanssitaan tänä vuonna kuitenkin poikkeuksellisesti Pohjankylän koulun salissa, sillä lukion ja yläkoulun yhteinen sali on väistynyt Merenojan yhtenäiskoulun rakennustyömaan tieltä.

Kakkosluokkalaiset eivät kuitenkaan vaikuta olevan moksiskaan perinteistä poikkeavasta tanssipaikasta – ovathan vanhat vierailleet joka vuosi Pohjankylän koululla.

– Ensin mietimme, että miten tämä onnistuu, kun tila on niin pieni. Mutta kyllä tämä on nyt paras mahdollinen paikka, Saana Heikkala toteaa.

– Olemme saaneet ihan hyvin toimimaan tämän, Marian Zopp jatkaa.

Myös kaksoistutkintolaiset ovat tyytyväisiä Pohjankylän saliin.

–Aluksi tuntui, että tämä on pieni, mutta ei sitä oikeastaan osaa kaivatakaan isompaa, kun olemme harjoitelleetkin vain tässä, matkailua Kalajoen ammattiopistolla ylioppilastutkinnon rinnalla opiskelevat Eveliina Uusitalo, Iiris Alajoki ja Nea Nieminen kommentoivat.

Kaikille heille oli itsestään selvää, että haluavat tansseihin. Parit löytyivät oman koulun pojista, Eveliinalle ja Nealle matkailusta, Iirikselle raksapuolelta.

– Pojista taitaa olla aina pulaa, Eveliina arvelee.

Yleisönäytös on tänä vuonna poikkeuksellisesti jo päivällä

– Pohjankylän saliin mahtuu vain rajallisesti väkeä, ja osallistujat halusivat vapauttaa iltanäytökset omille perheilleen ja ystävilleen, rehtori Lena Segler-Heikkilä kertoo.

Tansseja on kuitenkin mahdollisuus seurata myös etänä. Jarmo Ketonen striimaa digitiiminsä kanssa yhden näytöksistä. Sitä voi seurata reaaliajassa Youtubessa Kalajoen lukion kanavan kautta.

Pohjankylän salille riittää kysyntää, kun yksi sali on pois käytöstä. Rehtori Juho Silvasti myöntää, että haasteita on, mutta joustavuudella ja järjestelyllä kaikesta kyllä selvitään.

– Vaalitkin siirtyivät tänne, sekä eduskunta- että EU-vaalit, hän mainitsee.

Vaikka salille on kysyntää, koulu on sen ensisijainen käyttäjä.

Vanhojen tanssit sopivat Silvastin mielestä hyvin alakoulun saliin.

– Nämähän ovat kaikkien koulujen oppilaita, eikä vain lukion. Minusta on hyvä, että pienet koululaiset näkevät sen jatkumon, mikä alakoulun jälkeen odottaa. Samalla heille konkretisoituu se, mikä on vanha. Sehän ei muuten sano heille mitään, hän toteaa.

Huomenna perjantaina on aika astua 1920-luvulle glamourin ja juhlan maailmaan tanssien merkeissä.

#