lauantai 19.10.2019 | 19:36
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Kolumni

Kolumni: Lähimmäisistä hyvää huolta

Kalajokiseutu
Ke 22.8.2018 klo 08:45 [päivitetty ke 08:46]

Jos minun täytyisi selittää lähimmäisyys lyhyesti ja ytimekkäästi, sanoisin, että se on toisesta välittämistä, toisen kunnioittamista, huomioon ottamista, tukemista, iloitsemista toisen puolesta ja se on asia, jota jokainen meistä tarvitsee elämään enemmän tai vähemmän.

Minulle lähimmäiset merkitsevät mahdottoman paljon. Lähimmäiset ovat ympärilläni olevat ihmiset. Ne jotka tuntevat minut perinpohjin ja joihin voin luottaa sataprosenttisesti, ja ne jotka pysyvät vaikeinakin hetkinä läsnä. Minun “tukiverkostooni” kuuluu perhe, ystävät ja suurin osa sukulaisista. En halua laittaa ketään lähimmäisiäni järjestykseen, mutta perheen merkitys on suurin niin kuin varmaan monella muullakin. Se on asia, joka pysyy elämässäsi kaikista pisimpään halusit sitä tai et. Vaikka perheelle ei voisi aina puhua kaikesta, he ovat aina siinä ja ymmärtävät.

Totta kai teini-iän myötä ystävien rooli kasvaa ja perheen rooli “heikkenee”. En voisi itse kuvitella elämääni ilman huippuystäviäni ja heidän tuomaansa läheisyyden ja yhteisöllisyyden tunnetta. Tahtoisin uskoa, että ystävät pysyvät mukana pitkään. Tiedän, että varmasti monet ystävyyssuhteista jatkuvatkin, mutta iso osa niistä jää monesti jossain kohtaa elämää pois.

Tärkeintä on osoittaa lähimmäisille se, kuinka paljon he merkitsevät. Se on asia, mikä helposti unohtuu, ja usein joku pysäyttävä tapahtuma saa meidät muistamaan läheisten merkityksen ja tärkeyden. Arkipäivän perusjutut kuten hymy, kiva lause, kuulumisten kysely, lämmin katse ja toisen kannustaminen ovat mielestäni parhaita tapoja näyttää lähimmäisille heidän merkityksensä jokapäiväisessä elämässä.

Mea Siironen

#