perjantai 10.7.2020 | 03:54
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kahvilla: Sercap ei vaihda, vaan etsii vian

Ke 15.8.2018 klo 16:20

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Annika Tiitto

Plassi

Sercap huoltopalvelut Oy on toiminut Kalajoella jo kaksi ja puoli vuotta, mutta silti sen toimenkuva voi olla monelle vielä hyvinkin tuntematon. Yritys tekee autoelektroniikan korjauksia eli korjaa autoissa olevia tietokonelaatikoita. Tällaisia tietokoneita löytyy 2000-luvun autoista ja työkoneista.

– Yhdessä autossa voi olla helposti yli 30 tietokonetta eivätkä ne ole suinkaan vähenemään päin, yrityksen puoliksi Jan-Markus Lehtosen kanssa omistava Jari-Pekka Olli kertoo.

Sercap syntyi jo kymmenen vuotta sitten, mutta Kalajoella toiminta alkoi vasta, kun Olli muutti perheineen Rovaniemeltä. Yrityksen toinen piste sijaitsee edelleen Keminmaalla, jossa Sercapilla on myös viisi työntekijää. Tarkoituksena on, että Olli keskittyy palvelemaan lähialueen asiakkaita ja kehittämään uusia korjausmenetelmiä, kun taas Keminmaan pisteessä hoidetaan lähettämällä toimitettujen ohjainten korjaukset.

– Jos esimerkiksi moottorin ohjauslaatikko menee rikki, merkkiliike vaihtaisi laatikon uuteen. Me taas aukaisemme sen ja korjaamme vian. Uusi laatikko voi maksaa yli 1000 euroa, joten muutaman sadan euron korjaus vähintään vuoden työtakuulla on taloudellinen vaihtoehto.

Ollin mukaan kilpailua ei ole, vaan Sercap tekee yhteistyötä alueen kaikkien korjaamoiden ja merkkiliikkeiden kanssa. Asiakkaita ohjataan oikeaan paikkaan puolin ja toisin.

– Hommaa kyllä riittää. Tulevaisuudessa haluamme tehostaa tavaran läpikulkuaikaa ja rakentaa testiympäristöjä sekä oman tietokantaohjelman yksiköiden korjausohjeita varten, Olli sanoo.

#