sunnuntai 28.11.2021 | 04:27
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Sisustus henkii suomalaisuutta

Ammattiopiston opiskelijat nostivat maljan yhteisprojektin onnistumiselle maanantaina
Ti 5.12.2017 klo 00:00 | päivitetty ti 13:20

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Annika Tiitto
Etelänkylä

Koulutuskeskus JEDU:n Kalajoen yksikön ruokasalissa ja sinne johtavassa aulassa ovat nyt akustiikka ja viihtyisyys kohdillaan. Tästä on pitänyt huolen sisustus-, puu-, metalli- ja vaatetusalan opiskelijoiden yhteinen Suomi100-sisustusprojekti.

Sisustusalan opiskelijat saivat syyskuussa toimeksiannon suunnitella ja toteuttaa ruokasaliin ja aulaan uuden ilmeen. Suunnitelmia tehtiin yksin tai pareittain, minkä jälkeen koulun henkilökunnasta koostunut raati valitsi soveltuvimman idean toteutettavaksi. Voittajaksi valikoitui Anni Haikolan ja Anne Luomalan sisustussuunnitelma.

– Otimme suunnitelmassa huomioon Suomi100-teeman sekä käyttäjien tarpeet. Tavoitteena oli akustiikan ja viihtyisyyden parantaminen, Haikola kertoo.

Suunnitelman lähtökohtana toimi Marimekon Veljekset-kangas, joka kuvastaa naisten mielestä hyvin Suomea sekä kuosiltaan että brändiltään.

– Kangas näkyy akustiikkalevyissä ja verhoissa. Lisäksi seinillä on puukuvioita, sillä metsä liittyy vahvasti Suomeen, Haikola kuvailee.

Vaikka suunnitelman tekikin kaksi ihmistä, oli toteutuksessa mukana koko sisustusneuvojien opiskelijaryhmä sekä monta eri osastoa. Lisäksi opetukseen osallistui kahdeksan opettajaa Hyvällä yhteistyöllä projekti tuli valmiiksi etuajassa.

– Ensireaktioni mukaan uusi sisustus on lumoavan kaunis. Opiskelijat ovat onnistuneet värisuunnittelussa, sommittelussa, akustiikassa, symboliikan käytössä ja tarinan kerronnassa. Yhteistyön ja sitoutumisen tuloksena on laadukas ja pitkäikäinen kokonaisuus, sisustusalan opettaja Anne-Katri Hatakka-Juntti kehuu.

Maljapuheiden jälkeen oli aika käydä täytekakun kimppuun.

#