Pajalan perhekoti aloittamassa Himangalla

Pajalan perhekoti on aloittamassa toimintaansa Himangalla Ankkurin tiloissa, joista päivätoiminta siirtyy palvelukeskukseen. Uuden toiminnan aloittaminen tukee kalajokisten erityislasten ja heidän vanhempiensa jaksamista. Kalajoella on ollutkin liian vähän tarjolla erityislapsille tarjottavia lyhytaikaisia hoitopaikkoja.

Perhekoti pyrkii aloittamaan toiminnan touko-kesäkuussa, kun saa luvat Aluehallintovirastolta. Virasto tarvitsee lausunnon myös sosiaalipuolelta ja perusturvalautakunta valtuutti hyvinvointipalvelujohtajan tekemään tarvittavan lausunnon.

Perhekodissa asuvat perhekotivanhemmat yhdessä omien lastensa kanssa. Ohjaajina työskentelee ammattitaitoista henkilökuntaa.Kodissa on tilaa seitsemälle vakituiselle asukkaalle. Tilaa on myös intervallipaikoille, jotka voidaan täyttää kriisisijoituksen tarpeessa oleville, tukiperhetoiminnalle tai lastensuojelun ja kehitysvammahuollon kautta viikonloppu- tai muille vapaille.Toiminnanjohtajana perhekodissa on Pertti Alatalo ja toimitusjohtajana Päivi Pajala.

Lähde: KP24

Kommentit

Uutisella ei ole vielä yhtään kommentteja
Kommentoidaksesi ole hyvä ja
kirjaudu sisään