MAINOS

Kajakki avaa ovet vesistöjen helmiin

MAINOS - KUNTOKAUPPA -

Suomessa on vesistöjä kaikkialla – upeita järviä, kauniita jokia ja ainutlaatuista saaristoa. Niiden tuomia mahdollisuuksia pääsee hyödyntämään ilman venettäkin. Ilmatäytteinen kajakki on täydellinen matkailijan alus.

Mikä tahansa matkan varrelle sattuva vesistö on retkikohde. Kun näkee hienoja vesistömaisemia, voi parkkeerata auton, pumpata kajakin ja lähteä vesille. Veneluiskaa tai laituria ei välttämättä tarvita, sillä ilmatäytteinen kajakki on helppo kantaa veteen. Tuskin mikään muu vesikulkuneuvo on kätevämpi kesäisen Suomen matkailukäytössä.

Mahtuu auton takakonttiin

Moni mieltää ilmatäytteiset kajakit lähinnä puhallettaviksi rantaleluiksi. Alan tuotteet ovat kuitenkin kehittyneet huomattavasti viime vuosina, sillä SUP-laudoista tuttu dropstitch-materiaali on otettu käyttöön myös kajakeissa. Dropstitch kestää huomattavasti suurempaa täyttöpainetta kuin aiemmat ilmatäytteiset materiaalit ja siten SUP-laudasta saadaan niin kova, että sen päällä voi seistä luontevasti. Kun sitä käytetään ilmatäytteisen kajakin pohjassa, tuloksena on jäykkä ja tukevarakenteinen kulkupeli. Tällainen rakenne tekee ilmatäytteisestä kajakista niin tukevan, että sillä on lähes mahdoton kaatua. Kuntokaupan FitNord Seal-mallistosta löytyy juuri tällaisia kajakkeja.

Vakaus ja vankka rakenne tekevät kajakista äärimmäisen monikäyttöisen. Kajakit kantavat painoa parhaimmillaan jopa 300 kg. Vakauden ansiosta sitä voi käyttää kalastukseen, vesilintujahtiin ja luontokuvaukseen. Kestävä materiaali kestää myös iskut kiviin. Koska kajakin rakenne on ylhäältä avoin, siihen istuutuminen ja siitä nouseminen on helppoa, ja myös tavaroiden pakkaaminen sujuu näppärästi.

Ilmatäytteinen kajakki mahtuu kantolaukkuun, joten sen voi pakata pikkuautonkin takakonttiin tai matkailuajoneuvon tavaratilaan. Kattotelineitä ja kiinnikkeitä ei tarvita, toisin kuin kovakuorisia kajakkeja tai kanootteja kuljetettaessa.

Jokireittien retkeilymestari

Ilmatäytteinen kajakki on täydellinen väline jokireiteille. Se on helppo kuljettaa lähtöpaikalle ylävirrassa, meloa kauniit maisemat ja laskea jännittävät kosket. Jos tiellä on patoja tai muita esteitä, ilmatäytteinen kajakki on helppo kantaa niiden yli. Paluukuljetus on helpompi järjestää, kun kajakin voi pakata kuljetuslaukkuun. Eteläisestäkin Suomesta löytyy kiinnostavia melontareittejä – alkaen Vantaanjoesta. Mitä pohjoisemmas Suomessa mennään, sitä suuremmaksi käy reittien valikoima ja sitä erämaisemmiksi muuttuvat maisemat. Kajakki on loistava tapa nauttia Suomen luonnosta.

Tutustu laadukkaisiin kajakkeihin tarkemmin: https://www.kuntokauppa.fi/kajakit