Retkeilyautolla Lappiin - upeita luontokohteita ja maisemareittejä

Lappi tarjoaa automatkailijalle monipuolisesti erilaisia luontokohteita ja maisemareittejä.
Lappi tarjoaa automatkailijalle monipuolisesti erilaisia luontokohteita ja maisemareittejä. Kuva:

MAINOS - BEST CARAVAN -

Lappi on automatkailijan täydellinen matkakohde, mistä löytyy tekemistä jokaisena vuodenaikana ja jokaiseen makuun. Toivoitpa sitten lomailulta luonnon rauhaa, upeita maisemareittejä tai vilkkaita laskettukeskuksia, joissa saa adrenaliinin virtaamaan.

 

Kalajoelta Kuusamoon ja Riisitunturille

 

Kalajoelta pohjoiseen lähtiessä voi olla houkutus lähteä Oulun kautta suoraan ylöspäin. Toinen vaihtoehto reitille on suunnata ensin itään kohti Kuusamoa. Oulusta Kuusamoon ajaessa voi helposti poiketa Suomen eteläisimmälle tunturille Iso-Syötteelle. Iso-Syötteellä riittää tekemistä ympäri vuoden vaelluksesta pyöräilyyn ja lasketteluun. Matkan jatkuessa kohti Kuusamoa voi matkalla poiketa myös Taivalkoskelle Kalle Päätalon kotiseuduille.

Perillä Kuusamossa pääsee ihastelemaan Oulangan kansallispuiston upeita maisemia. Esimerkiksi Karhunkierroksen varrelta löytyy parkkeja, jotka ovat myös helposti matkailuautolla saavutettavissa. Rukan vierestä löytyvä upea Konttainen tarjoaa lyhyen patikkareitin. Matka Konttaiselle on lyhyestä pituudesta huolimatta melko haastava jyrkän nousun takia. Nousu huipulle on kuitenkin maisemien arvoinen.    

 

Mikäli jatkaa Kuusamosta E63-tietä kohti pohjoiseen, on matkalla mukava pysähtyä Riisitunturille. Riisitunturin lähtöpisteelle pääsee hyväkuntoista tietä, jota pääsee ajamaan perille myös isommalla matkailuautolla. Toki kesäsesonkina on hyvä huomata, että monesti kansallispuistojen parkkipaikat on päiväsaikaan yllättävän täynnä.Riisitunturiltä löytyy paljon erilaisia reittejä, joista voit valita omalle matkaporukalle sopivan tavan tutustua tunturiluontoon.

 

Ivalosta Inariin ja Utsjoen kautta Nuorgamiin

 

Kalastajille Ivalosta löytyy suosittuja kala-apaja Ivalojoenvarrelta, jotka sopivat myös melontaan. Ajaessa Ivalosta Inariin ja siitä Utsjoelle voi ihastella kumpuleivia vaara- ja tunturimaisemia ja upeita ohikiitäviä vesistöjä ja metsiä. Saamelaiskulttuurista kiinnostuneiden kannattaa poiketa Inarissa, mistä löytyy Saamelaismuseo Siida ja Saamelaiskulttuurikeskus Sajos.

 

Utsjoen ja Nuorgamin alueelta löytyy myös hyviä leirintäalueita, joiden osa on auki myös ympäri vuoden. Sanna ja Raul Fall ovat esimerkiksi yöpyneet ruskamatkallaan Nivajoki Campingissa, josta pariskunta suuntasi aamun valjetessa Skaidijärvelle. Nuorgamin Skaidijärvellä kulkee 5,8 kilometrin pituinen reitti, joka lähtee läheltä Nuorgamin kylää. Reitti kulkee Skaidijärven rannalle, mistä löytyy kota ja tulipaikka. 

 

 

Matkailuautolla omannäköiselle lomalle

 

Matkailuautolla tai retkeilyautolla voit lähteä omatoimiselle lomalle, jossa voit itse päättää reittisi ja pysähdyspaikkasi. Pohjoisessa kiireet katoavat, kun alla kulkeva matkakoti poistaa aikataulupaineet ja reitit voi muokata oman mielensä mukaan vaikka kesken reissun.

 

Jos et ole vielä ehtinyt kokeilla matkailuautoilua, voit kokeilla harrastusta esimerkiksi vuokraamalla matkailuauton viikoksi tai pariksi. Mikäli oma matkailuajoneuvo kiinnostaa, tutustu Best Caravanin tarjoamiin matkakoteihin sekä erilaisiin tapoihin hankkia matkailuajoneuvo, kutenmatkailuauton leasingiin.