MAINOS

Tuliko törsättyä joulun alla tai loppuvuonna? Vinkeillämme saat säästöjä heti vuoden 2022 alkuun

MAINOS -

Säästäminen voi olla hyvinkin vaivatonta, kun teet sen fiksusti – esimerkiksi sopimukset kilpailuttamalla ja lainat yhdistämällä. Tutustu vinkkeihimme ja laita taloutesi ojennukseen heti alkuvuodesta.  

Joulun alla rahatilanne on voinut monella kääntyä niin, että kuukausittaiset menot ovatkin kasvaneet suuremmiksi kuin tulot. Jos sinullekin kävi näin, et varmasti ole ainoa. Hätä ei kuitenkaan ole tämän näköinen: oikeilla peliliikkeillä saat kyllä taas tilisi pikkuhiljaa plussalle.  

Tärkeää on muistaa, että tarpeellinen korjausliike kannattaa tehdä mahdollisimman pian. Nyt alkuvuodesta onkin paras hetki laittaa oma talous oikeille raiteilleen ja laittaa raha-asiat hallintaan. Tiukentuneen rahatilanteen ei kannata antaa aiheuttaa ylimääräistä stressiä silloin, kun asialle voi tehdä jotain.  

Avain säästöjen syntymiseen on kulujen pienentäminen – etenkin turhien menojen tunnistaminen sekä kustannusten uudelleenjärjestely.

Säästövinkit menojen seurannasta lainojen yhdistämiseen

Joskus rahaa tulee käytettyä avokätisemmin ja se on ihan ymmärrettävää, kunhan muistaa toisinaan kiristää kukkaron nyörejä vähän tiukemmalle. Toisaalta välillä voi tuntua, että on vaikeaa saada säästetyksi enää mistään, jos kulutustyyli on muutenkin säästeliäs ja hankinnat tarkkaan harkittuja.   

Kuuluit sitten kumpaan tahansa joukkoon, näistä konsteista voi olla sinulle apua säästöjen aikaan saamisessa:  

1) Luottokortin maksuvapaan hyödyntäminen. 

Useimmat pankit ja luotonantajat tarjoavat mahdollisuuden maksuvapaisiin kuukausiin, jolloin lainaa ei tarvitse lyhentää tai maksaa edes niistä aiheutuvia kuluja.  

Yhdenkin maksuvapaan kuukauden aikana voit saada säästöön huomattavan summan rahaa tai käyttää saman summan jonkin muun pakollisen kulun hoitamiseen. Tiukassa tilanteessa maksuvapaa kuukausi voi olla erittäin hyvä vaihtoehto, vaikka se toki pidentää vastaavalla pituudella laina-aikaa.  

2) Tulojen ja menojen seuraaminen sekä budjetin tekeminen.

Hyvä keino saada omista kulutustottumuksista ote on pitää kirjaa vaikka vain muutamankin kuukauden ajan kaikesta, mihin rahaa kuluu, mistä sitä tulee ja minkä verran. Vaikka ajatus on hyvin yksinkertainen, siitä voi olla yllättävän suuri apu. Näin saatat huomata, että jollain osa-alueella onkin säästämisen varaa.  

Voit myös asettaa itsellesi kuukausibudjetin koko kuukauden menoille tai jollekin tietylle osa-alueelle, joka on heikko kohtasi: esimerkiksi vaatteiden ostamiselle tai ulkona syömiselle. Budjetti auttaa sinua suunnittelemaan rahankäyttöäsi niin, että tulot ja menot ovat jatkuvasti järkevässä suhteessa toisiinsa.  

3) Sopimusten säännöllinen kilpailuttaminen.

Sähkö- ja puhelinliittymäsopimukset sekä muut sopimukset, joista maksat laskuja säännöllisesti, on fiksua kilpailuttaa aika ajoin. Vaikka säästö ei olisi kuin joitakin euroja kuukaudessa sopimusta kohti, niistä voi yhteenlaskettuna syntyä tuntuvia summia. Ilman kilpailuttamista nämä eurot menisivät kuukaudesta toiseen hukkaan.  

4) Lainojen yhdistäminen.

Jos sinulle on kertynyt kulutusluottoja, pikavippejä ja luottokorttivelkoja, lainojen yhdistäminen on varteenotettava tapa pienentää niistä aiheutuvia kuluja. Yhdistelylaina korvaa nämä aiemmin otetut korkeakorkoisemmat lainat ja niputtaa ne yhdeksi kokonaisuudeksi, jota lyhennät helpommin ja edullisemmin.

Lainojen yhdistäminen kannattaa monesta syystä

Voit kilpailuttaa lainasi suoraan ottamalla yhteyttä pankkeihin tai tehdä vertailun helposti kotimaisen Sortterin kautta. Tutkimuksemme mukaan asiakkaamme säästävät palvelumme ansiosta keskimäärin 277 euroa kuukaudessa.  

Lainat yhdistämällä voit saada säästöjä kahdesta syystä:

  • Yhdistelmälainalla on usein pienempi lainan korko.
  • Vain yhtä lainaa lyhentäessäsi maksat kuukausittaiset palvelumaksut vain kertaalleen.
  •  

Myös maksuaikataulut ovat usein yhdistelmälainassa muita luottoja joustavammat, jolloin voit sovittaa laina-ajan ja kuukausierät paremmin omaan talouteesi sopiviksi. Kaiken kaikkiaan tilanne on helpommin hallittavissa, kun lyhennät monen eri lainan sijaan yhtä lainaa.  

Voit lähettää hakemuksen lainojesi yhdistämisestä vaikka saman tien.