MAINOS

Paras kannettava tietokone joka tilanteeseen

MAINOS -

Oli aikoja, kun kannettava tietokone oli sen verran kallis väline, että niitä käytettiin tiukasti vain muutamissa ammateissa työskentelyyn. Onneksi nuo ajat ovat jääneet taakse ja nyt sopiva kannettava löytyy joka tilanteeseen: paras kannettava tietokone pelaamiseen, paras kannettava tietokone opiskelijalle, paras kannettava tietokone kotiin, ja myös paras pienikokoinen kannettava tietokone. Kysymys on vain siitä, mitä ottaa huomioon yhtä tai toista valittaessa.

Tietokone opiskelijalle – kevyt ja kestävä

Opiskelijalle todella tärkeää on tietokoneen keveys mikä tarkoittaa matalaa painoa ja pienempää näyttöä. Tavallisesti parhaat opiskelijoiden kannettavat tietokoneet on 14-15 tuumaisella näytöllä ja painavat enintään puolitoista kiloa. Tärkeää on myös akun tehokkuus. Vaikka kannettavat tietokoneet on yliopistoelämässä yhä tärkeämmällä sijalla, kaikki luentotilat eivät ole pysyneet ajan tasalla eli latauspisteiden löytyminen voi osoittautua yllättävän hankalaksi.

Akku, joka kestää lataamatta koko luentopäivän, on uskomattoman kätevä ratkaisu! Hyvä lisä on myös näppäimistön taustavalo, joka sallii käyttää konetta pimeämmissä olosuhteissa. Opiskelijamaailmassa mainitsemisen arvoista on myös se, että on erikoisaloja, joissa käytetään tehokkaampia ohjelmia, jolloin opiskelijoita varten parhaat kannettavat tietokoneet ei välttämättä ole tässä tapauksessa hyvä valinta. Eli kannattaa miettiä omia tarpeita ja tarvittaessa muunnella budjettia ja odotuksia.

Tietokone kotitoimistoon – valitse työtehtävien mukaan

Pandemia on tarjonnut useille ihmisille mahdollisuuden kokeilla työelämää kotitoimistossa. Kunnollinen työväline takaa mukavamman työolosuhteen ja se on usein nimenomaan kannettava tietokone! Kannettavan tietokoneen etu pöytäkoneeseen verrattuna on se, että jos haluat työskennellä väliaikaisesti kahvilassa tai vaikka puistossa, voit ottaa kannettavan tietokoneen ongelmitta mukaasi.

Muita parametreja joita tarvitsee seurata on prosessorin ja muistin suorituskyky sekä koneen kätevä koko ja paino. Etätyötä tehdessä muistin tila on tärkeää, jotta kaikki työhön liittyvä mahtuisi tallennettavaksi muistiin. Kannettava tietokone 1TB-muistilla on nykyään muotoutumassa jo standardiksi, mutta pienemmässä muistin tilassa apuun tulee pilvipalvelut. Videotapaamisia varten tarvitaan kameraa. Tietysti sen voi hankkia myöhemmin erikseen, mutta helpompaa on jos tarvittava teknologia on tietokoneessa jo olemassa.

Myös yrittäjät suosivat yhä enemmän hankkia pöytäkoneen tilalle kannettavaa tietokonetta. Erityisesti nykyään, kun parhaat kannettavat tietokoneet ovat tehokkuudeltaan saaneet pöytäkoneet kiinni suurin askelin. Ja jos kannetava tietokone tuntuu silti liian pieneltä niin vaihtoehtona voi kotitoimistoon hankkia erikseen lisämonitorin.

Paras pieni kannettava tietokone

Aina ei tarvita sitä, että tietokone tulisi toimeen kuvankäsittelyohjelmien tai jännittävien pelien pelaamisen kanssa. Joskus tarvitaan pientä ja hyvää ratkaisua, joka sopii netissä surffaamiseen, sähköposteihin vastaamiseen ja muihin vaatimattomampiin toimintoihin. Sellaisilla parametreilla paras kannettava tietokone vuonna 2021 voi maksaa vain parisataa euroa! Eli paras edullinen kannettava tietokone on todellakin käsien ulottuvilla.

Pienempään tietokoneeseen ei mahdu tietenkään kaikkia toimintoja, jota suuremmat vaihtoehdot tarjoavat. Siksi on tarpeen varmistua siitä, että olemassa olevat toiminnot ovat täysin riittäviä. Siihen parhaan hintaiset kannettavat on teholtaan täysin sopivia.

Samoin sopii pieni kannettava tietokone todella hyvin niille, jotka suunnittelevat matkustaa enemmän ja haluavat säästää painoa ja tilaa. Pienemmän kannettavan tietokoneen voi huoletta laittaa käsilaukkuun tai reppuun, jotta sen voi ottaa mukaan kaikkialle tarvittaessa. Kannettava tietokone 14" näytöllä on tavallisesti täysin riittävä. Tällainen pienempi kannettava vähemmillä toiminnoilla on täysin riittävä blogipostausten tekemiseen ja myös yksinkertaisempaan kuvien käsittelyyn.

Paras tietokone pelaamiseen on kalliimpi, mutta tehokas

Kaikkein parhaimmissa pelitietokoneissa on tehokkaat parametrit. Se voi tarkoittaa sitä, että paino on pikemminkin suurempi ja akku kestää vähemmän aikaa. Jos laadukas ja tehokas tietokone on tärkeää, niin nämä miinukset on hyväksyttävä.

Usein pelitietokone on hyvä valinta myös silloin, kun tarvitsee käyttää kuvan- tai videonkäsittelyä tai käyttää muita vaativia ohjelmia. Eli parhaat kannettavat tietokoneet voivat useastikin tarjota kaksi yhdellä iskulla -ratkaisua; olla paras valinta eri tilanteissa.

Kuinka tärkeää brändinimi on?

Jotkut yritykset erikoistuvat, jotkut tarjoavat jotain kaikille. Joka tapauksessa on hyvä idea seurata myös brändejä, mutta niihin ei kannata juuttua kiinni. Lenovo-brändi esimerkiksi tarjoaa sopivia malleja todella erilaisille asiakkaille, ja heidän tuotevalikoimasta on löydettävissä maailman paras kannettava tietokone kaikkiin eri käyttötarkoituksiin. HP on myös todella monipuolinen, se on yksi pitkäaikaisempia tietokoneen valmistajia ja siksi heillä on myös todella laaja sarja- sekä mallivalikoima.

MSI kannettavat tietokoneet on usein pelaajien joukossa arvioitu parhaiksi, mutta ne sopivat hyvin myös graafisten käsittelyohjelmien ja kuvankäsittelyohjelmien toimintaan. Asuksen kannettavat tietokoneet erottuvat joukosta hyvän sisällön lisäksi myös huomattavan ja kauniin muotoilun vuoksi.

Dell kannettavat tietokoneet sopivat hyvin päivittäiseen työhön ja myös silloin kun työtehtävät ovat vaikeampia, ja samalla Lenovon ThinkPad-sarja on erinomainen ratkaisu ylioppilaille.