Paikallisuutiset

Yle: Kalajoelta ja Oulaisista on lähetetty lintuja tutkittavaksi lintuinfluenssan varalta

Keski-Pohjanmaalla tapahtui Ullavanjärvellä lintuinfluenssasta johtuva lokkien joukkokuolema. Naapurimaakunnassa Pohjois-Pohjanmaalla tilanne on pysynyt vielä rauhallisena. Kuva: Anni Ågren

Kalajoelta ja Oulaisista on lähetetty kuolleita lintuja tutkittavaksi Ruokavirastoon lintuinfluenssan varalta. Asiasta uutisoi Yle.

Kalajoella tehtiin ilmoitus muutamasta kuolleesta linnusta, jotka on nyt viety laboratorioon tutkittavaksi. Tuloksia saadaan todennäköisesti ensi viikon alkupuolella.

– Koska useita lokkeja oli nähty kuolleena samassa paikassa, päätimme toimittaa linnut tutkittavaksi, läänieläinlääkäri Anitta Massinen kertoo Ylellä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Massisen mukaan Pohjois-Pohjanmaalla ei ole havaittu laajoja satojen tai tuhansien lintujen joukkokuolemia. Pohjois-Pohjanmaan ei myöskään kuulu lintuinfluenssan tartuntavyöhykkeeseen, johon Keski-Pohjanmaa kuuluu.

Läänineläinlääkäri painottaa, että esimerkiksi kanat ja muu siipikarja on toistaiseksi rauhallisesta tilanteesta huolimatta pidettävä suojassa luonnonlintukontakteilta myös Pohjois-Pohjanmaalla.

Ainoa maakunnassa todettu lintuinfluenssatapaus on Taivalkoskelta. Siellä heinäkuun alussa kuolleena löydetyssä merikotkassa havaittiin lintuinfluenssavirusta. Kuolleita lintuja on nyt lähetetty tutkittavaksi myös ainakin Lumijoelta ja Hailuodosta. Massisen mukaan Pohjois-Pohjanmaan turkistarhoista ei ole löytynyt tautia.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä