Paikallisuutiset

Ruokaa päätyy vuosittain roskiin 590 miljoonan euron edestä – Miten sinä vähentäisit ruokahävikkiä? Vastaa Kalajokiseudun kyselyyn

Ruokahävikkiä syntyy paljon vihanneksista ja hedelmistä. Kuva: Noora Limnell

Homehtuiko leipä? Nahistuiko salaatti? Vai löytyikö jääkaapin perältä kenties parhaat päivänsä nähnyt maitolitra?

Ensi viikolla, 11.-17. syyskuuta, vietetään hävikkiviikkoa, jonka tavoitteena on herättää keskustelua ruokahävikistä ja lisätä ruoan arvostusta. Keskustelulle onkin tarvetta, sillä Kuluttajaliiton nettisivujen mukaan kotitalouksissa muodostuu ruokahävikkiä yli 100 miljoonaa kiloa vuosittain. Suomalainen keskivertokuluttaja heittää ruokaa roskiin noin 20-25 kiloa vuosittain. Kun määrät muuttaa rahaksi, selviää, että ruokaa päätyy roskikseen noin 590 miljoonan euron edestä.

Eniten hävikkiä syntyy kotitalouksissa vihanneksista, juureksista ja perunoista, toiseksi eniten hedelmistä ja kolmanneksi eniten kahvista.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Millainen tilanne sinun keittiössäsi on? Tuleeko ruokahävikkiä paljon vai oletko saanut sen määrän minimoitua? Mitkä ovat parhaat vinkkisi ruokahävikin vähentämiseen? Kerro kokemuksistasi vastaamalla alla olevaan kyselyyn.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä