Paikallisuutiset

”Omaiset varmistakaa läheisen vointi” - Turvapuhelinten häiriöt jatkuvat Pohteessa

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueella Pohteella havaitut turvapuhelimien häiriöt jatkuvat edelleen torstaina iltapäivällä.

Häiriöt ovat aiheutuneet turvapuhelimien ja ovihälyttimien tietoliikenneyhteyksissä olleista katkoksista.

Pohteen turvapuhelinhäiriötä ei vielä torstaina iltapäivällä oltu saatu ratkaistua. Kuva: Timo Varila

Pohde kertoo jatkotiedotteessaan, että turvapuhelimien laitetoimittaja ja teleoperaattori jatkavat edelleen häiriön selvitys- ja ratkaisutyötä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Häiriön kestosta ei ole tietoa. Valtaosa turvapuhelimista toimii kuitenkin tällä hetkellä normaalisti. Pohteella on yli 5 000 turvapuhelinasiakasta.

– Yhdessä kotihoidon ja omaisten kanssa olemme pystyneet turvaamaan asiakkaiden kotona pärjäämistä tai tarjoamaan paljon palveluja tarvitseville asiakkaille tilapäisiä yksikköpaikkoja, kiittää Pohteen ikäihmisten palvelujen toimialuejohtaja Mervi Koski yhteistyötahoja.

Hän kehottaa omaisia edelleen olemaan yhteydessä läheisiin, joilla on turvapuhelin käytössä, ja varmistaa turvapuhelimen käyttäjän vointi.

Jos asiakkaalla on kiireellinen avun tarve, eikä turvapuhelimella hälyttäminen onnistu, voi asiakas soittaa Päivystysapuun 116 117. Henkeä uhkaavassa tilanteessa tulee soittaa yleiseen hätänumeroon 112.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Testisoittoja turvapuhelimesta ei edelleenkään tule tehdä häiriötilanteen aikana.

Pohde seuraa tilannetta ja tiedottaa lisää tarvittaessa, viimeistään tilanteen ratketessa. Turvapuhelinasiakkaita tiedotetaan tekstiviestillä.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä