Ajankohtaista

Keskipohjanmaa-lehteen haetaan päätoimittajaa – “Maakuntamedian rooli koko alueen elinvoiman kasvussa on keskeinen”

Sanni Aho jatkaa väliaikaisena päätoimittajana vähintään heinäkuun loppuun.

Keskipohjanmaan toimitus sijaitsee Kokkolassa. Lisäksi aluetoimituksia ja Keskipohjanmaan kanssa yhteistyötä tekeviä paikallislehtitoimituksia on kahdeksalla paikkakunnalla. Kuva: Clas-Olav Slotte

Keskipohjanmaa-lehdessä on avattu haettavaksi päätoimittajan tehtävä. Hilla Group -konserniin kuuluvan maakuntalehden keulakuvaksi haetaan intohimoisesti journalismiin, digitaalisuuteen ja alueensa elinvoiman kehittämiseen uskovaa vastaavaa päätoimittajaa.

– Keskipohjanmaa-lehden asema toimialueellaan on historiallisesti erittäin merkittävä. Lehden elämäntehtävä tulee tästä eteenpäinkin olemaan alueensa äänitorvena ja elinvoiman edistäjänä toimiminen, sanoo Hilla Groupin Julkaisut-liiketoiminta-alueen liiketoimintajohtaja Henri Mattinen.

Parhaillaan vauhdissa olevan Hilla Groupin erittäin voimakkaan digitaalisen uudistumisvaiheen myötä konsernin julkaisemat journalistiset sisällöt rikastuvat ja monipuolistuvat. Painettu Keskipohjanmaa muuttuu viisipäiväiseksi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Mattinen kertoo, että Hillan henkilökunta on onnistunut erittäin lyhyessä ajassa ja vaikeassa tilanteessa tekemään pieniä ihmeitä digitaalisen kehittämisen saralla.

– Vajaan vuoden aikana on päivitetty kaikki tuotannon digitaaliset työkalut ja toimintamallit sekä rakennettu tulevaisuuteen katsova sisältöstrategia projektissa, joka tyypillisesti olisi vienyt vähintään pari vuotta.

Keskipohjanmaan päätoimittajan tehtävää hoitaa tällä hetkellä Sanni Aho. Määräaikaisuus kestää vähintään heinäkuun loppuun, johon mennessä on tavoitteena nimittää tehtävään vakituinen päätoimittaja.

Uusi päätoimittaja vastaa Keskipohjanmaan lisäksi myös Kokkola-lehden toimituksesta, journalistisesta sisällöstä ja linjasta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Hilla Groupin julkaisuliiketoiminnan noin 30 eri median, niiden päätoimittajien sekä toimitusten työtä ohjaa helmikuussa tehtäväänsä valittu sisältöjohtaja Inka Partanen. Hän toimii myös kaikkien päätoimittajien suorana esimiehenä.

– Kokkolan ja Keski-Pohjanmaan alue on fyysistä kokoaan suurempi, tärkeä ja kehittyvä maakunta, jolla on menossa muun muassa merkittäviä teollisuuden kehityshankkeita. Maakuntamedian ja tulevaisuuteen katsovan näkemyksellisen journalismin rooli koko alueen elinvoiman kasvussa on keskeinen. Paitsi lukijakunta, myös Keskipohjanmaan kunnianhimoinen toimitus odottaa ja ansaitsee näkemyksellisen, rohkean päätoimittajan, Partanen toteaa.

Tehtävää voi hakea Hilla Groupin rekrytointisivujen kautta 30.4. asti.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä